Νέο Rifter και νέο βαν για την Peugeot


Ως φυσικό επακόλουθο έρχεται το Rifter που ολοκληρώνει την τριπλέτα επαγγελματικών οχημάτων του ομίλου μαζί με τα Citroen Berlingo και Opel Combo Life.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 21/2/2018

Και τα τρία μοντέλα θα παρουσιαστούν σε μερικές μέρες στο σαλόνι της Γενεύης και μοιράζονται τα ίδια μηχανικά μέρη. To βαν της Peugeot έχει μία νέα ονομασία, νέα σχεδίαση και βασίζεται σε μία ολοκαίνουργια πλατφόρμα. Σχεδιαστικά υπάρχουν διαφοροποιήσεις με το Peugeot να έχει μάλλον την πιο συμβατική σχεδίαση με την αρκετά κάθετη μάσκα που εναρμονίζεται με την SUV γκάμα της μάρκας. Πάντως η εικόνα πίσω γίνεται πολύ ενδιαφέρουσα χάρη στα ραβδωτής αισθητικές φωτιστικά σώματα, ενώ το κρύσταλλο της τελευταίας πόρτας ανοίγει και ανεξάρτητα.

Όπως και στα άλλα δύο συγγενή βαν (το Citroen Berlingo και το Opel Combo Life), έτσι και στο Rifter θα υπάρχει η στάνταρ πενταθέσια διάταξη μήκους 4,4 m καθώς και μία μακρύτερη στα 4,75 m με επτά θέσεις. Χάρη στο ευέλικτο σύστημα Magic Flat θα υπάρχει ένας ευρύς συνδυασμός διαμόρφωσης των καθισμάτων. Στην στάνταρ πενταθέσια διάταξη το Rifter προσφέρει 775 lt για τις αποσκευές με την χωρητικότητα να εκτοξεύεται έως τα 4.000 lt. Η Peugeot αναφέρει χαρακτηριστικά πως υπάρχουν πολλοί αποθηκευτικοί χώροι στο εσωτερικό με το χαρακτηριστικό ταμπλό i-Cockpit και μία touch-screen 8’’ στην top έκδοση.

Ενδιαφέρον είναι πως το νέο Rifter θα έχει και τετρακίνητη έκδοση με το σύστημα να έχει εξελιχθεί από την Dangel. Στην βάση θα υπάρχει ο τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας 1.2 PureTech με 110 PS και χειροκίνητο κιβώτιο με πέντε σχέσεις. Μία ισχυρότερη εκδοχή με 130 PS θα συνδυάζεται με αυτόματο 8άρι, ενώ εντύπωση προκαλεί πως αντί για ένα κλασικό επιλογέα υπάρχει ένας περιστροφικός διακόπτης.

Νέος είναι ο πετρελαιοκινητήρας 1.5 BlueHDi που θα είναι διαθέσιμος στις εκδόσεις μ 75 PS, 100 PS και 130 PS. Επίσης θα υπάρχουν πολλά συστήματα υποβοήθησης οδηγού και δυνατότητες συνδεσιμότητας, όπως και πλούσιες εκδόσεις εξοπλισμού (GT Line).