Nissan Navara 2014: Επίσημα (videos)


Πλήρης και επίσημη αποκάλυψη για τη δωδέκατη γενιά του δημοφιλούς pickup της Nissan!

  • 12/6/2014

Έπειτα από κάποιες φωτογραφίες που είχαν διαρρεύσει και τα επίσημα «teaser» της Nissan ήρθε η ώρα και για την επίσημη και πλήρη αποκάλυψη του ολοκάινουριου Nissan Navara! Όπως μπορείτε να δείτε και από τις φωτογραφίες, η τελευταία γενιά του Nissan Navara αποκτά ένα πιο ραφιναρισμένο και πολυτελές στυλ, το οποίο ενισχύεται από την ευμεγέθη και χαρακτηριστική πλέον μάσκα σε σχήμα «V» στο εμπρός μέρος, ενώ οι... πινελιές χρωμίου σχεδόν σε όλα τα σημεία του αμαξώματος και κυρίως στις πιο πλούσιες εκδόσεις, ενισχύουν ακόμα περισσότερο αυτήν την αίσθηση ενός πιο «luxury» συνόλου.

Σε γενικές γραμμές η εμφάνιση του νέου Navara είναι και πιο δυναμική με τα νέα φωτιστικά σώματα εμπρός τα οποία συμπεριλαμβάνουν και φώτα ημέρας τεχνολογίας LED, ενώ στους καθρέπτες υπάρχουν και ενσωματωμένα φλας. Υπάρχουν και αρκετά νέα χρώματα για το αμάξωμα του pickup, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και τα: Savannah Yellow, Earth Bronze σε συνδυασμό με βαμμένες σε μαύρο κολόνες Β και επιχρωμιωμένους εξωτερικούς καθρέπτες.

Η πιο πολυτελής εικόνα συνεχίζεται και στο εσωτερικό του νέου Navara με τα σχήματα και τις λεπτομέρειες να θυμίζουν έντονα το εσωτερικό που είδαμε τόσο στο νέο Qashqai όσο και στο νέο X-Trail. Η ποιοτική αναβάθμιση των υλικών είναι κάτι παραπάνω από εμφανής και οι επενδύσεις αλουμινίου τόσο στο ταμπλό όσο και στα πάνελ των θυρών συμπληρώνουν την εικόνα. Highlight και στην προκειμένη περίπτωση εκτός από την οθόνη αφής 7 ιντσών στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας και η υψηλής ανάλυσης έγχρωμη TFT οθόνη 5 ιντσών στον πίνακα οργάνων (όπως και στο Qashqai και X-Trail) μέσω της οποίας μπορείς να δείς τον πληρέστατο υπολογιστή ταξιδιού, πληροφορίες για το σύστημα πλοήγησης, το ηχοσύστημα, ακόμα και ηλεκτρονική πυξίδα συμπεριλαμβάνεται.

Το Nissan NP300 Navara του 2015 διαθέτει ένα επανασχεδιασμένο σασί υψηλής αντοχής, ενώ σύμφωνα με τους μηχανικούς της ιαπωνικής εταιρίας, η πίσω ανάρτηση με τα φύλλα σούστας είναι ειδικά σχεδιασμένη ώστε «να δέχεται οποιαδήποτε "τιμωρία" σε μία σκληρή καθημερινή χρήση». Επίσης, έχει μειωθεί αρκετά και ο κύκλος στροφής του νέου Navara ώστε το νέο pickup να είναι πιο ευέλικτο στους στενούς δρόμους της πόλης.

Κάτω από το καπό υπάρχει ο επανασχεδιασμένος 4κύλινδρος DOHC diesel των 2,5 λίτρων, ο οποίος διατίθεται σε δύο εκδόσεις. Η πρώτη με απόδοση 163 PS (120 kW) και 403 Nm και η δέυτερη με 190 PS (140 kW) και 450 Nm μέγιστης ροπής. Σύμφωνα με τη Nissan ο νέος κινητήρας προσφέρει 11 % καλύτερη οικονομία καυσίμου και φυσικά μειωμένες εκπομπές ρύπων. Υπάρχει επίσης και ένας ανασχεδιασμένος κινητήρας βενζίνης επίσης 2,5 λίτρων. Όλα τα μηχανικά σύνολα συνδυάζονται είτε με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, είτε με αυτόματο 7 σχέσεων.

Όσον αφορά στην κατ' επιλογή τετρακίνηση να πούμε ότι μπορείς από την κίνηση στους πίσω τροχούς να επιλέξεις και εν κινήσει το «4x4 mode», ενώ η Nissan έχει εξοπλίσει το νέο Navara και με πολλά συστήματα υποβοήθησης και ασφάλειας. Μερικά μόνο από αυτά είναι τα: Vehicle Dynamic Control, Hill Descent Control, Hill Start Assist και Active Brake Limited Slip.