Nissan Pulsar 2014: Έρχεται το νέο Almera!


Στις 20 Μαΐου η επίσημη αποκάλυψη του νέου αντίπαλου του Golf από τη Nissan.

  • 16/5/2014

Η πρώτη γενιά του Qashqai μπορεί να αποτέλεσε τον αντικαταστάτη του Almera στην Ευρώπη, του κλασικού μικρομεσαίου της Nissan, αλλά η ιαπωνική φίρμα επανέρχεται στο προσκήνιο με ένα ολοκαίνουριο hatchback στην κατηγορία C το οποίο θα σταθεί... ακριβώς δίπλα στο Golf.

Το νέο Nissan Pulsar (το οποίο παλιότερα σε αρκετές χώρες συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας λεγόταν Almera ή και Sunny για τους πιο παλιούς...) θα αποκαλυφθεί επίσημα από την ιαπωνική εταιρία μέσω YouTube στις 20 Μαΐου. Ο νέος αντίπαλος του VW Golf θα ξεκινήσει να πωλείται σε όλη την Ευρώπη μέσα στο φθινόπωρο του 2014, ενώ οι πληροφορίες θέλουν εκτός απροόπτου να έρχεται και στη χώρα μας μέσα στο Σεπτέμβριο.

Το Pulsar είναι ένα «ευρύχωρο» 5θυρο hatchback «σχεδιασμένο για να καλύψει στο έπακρο όλες τις υψηλές απαιτήσεις των ευρωπαίων καταναλωτών» σύμφωνα με τη Nissan. Το νέο μικρομεσαίο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Nissan στην Ισπανία και πιο συγκεκριμένα στη Βαρκελώνη.

Με το Pulsar, η Nissan σχεδιάζει να επανακτήσει τους στενούς δεσμούς που είχε στο παρελθόν με την κατηγορία C, η οποία είναι και η δεύτερη δημοφιλέστερη κατηγορία στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τη Nissan, το νέο Pulsar θα κατασκευαστεί «με την ίδια υψηλή ποιότητα, την τεχνολογία και τις καινοτομίες που χαρακτηρίζουν όλα τα μοντέλα Nissan».

Όπως μπορείτε να δείτε και από την πρώτη φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρία, το νέο Pulsar βρίσκεται ανάμεσα στο νέο Qashqai και X-Trail. Οι σχεδιαστικές ομοιότητες με αυτά τα δύο νέα μοντέλα στο εμπρός μέρος είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς, ενώ ξεχωρίζουν και στα τρία μοντέλα η νέα μάσκα και τα φώτα ημέρας LED σχήματος «boomerang».

Το όνομα Pulsar εμφανίστηκε πρώτη φορά το 1978 και από τότε είναι ευρέως χρησιμοποιούμενο από τη Nissan στις αγορές της Ασίας και της Αυστραλίας. Το όνομα αυτό φυσικά χρησιμοποιήθηκε και σε κάποιες χώρες της Ευρώπης (στην Αγγλία για παράδειγμα), τη δεκαετία του '90, οπότε το τότε Sunny με κωδικό Ν14, λεγόταν Pulsar στην εκεί αγορά.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, κάτω από το καπό του νέου Pulsar θα υπάρχουν παρόμοια μηχανικά σύνολα με αυτά του νέου Qashqai, όπως ο υπερτροφοδοτούμενος βενζίνης των 1,2 λίτρων (1.2 DiG-T) που αποδίδει 115 ίππους, καθώς και ο diesel των 1,5 λίτρων (1.5 dCi με τους 110 ίππους).

Το Pulsar θα αποτελέσει το δυνατό χαρτί της Nissan στην κατηγορία των μικρομεσαίων, η οποία είναι και η μεγαλύτερη από πλευράς πωλήσεων, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Η διάθεσή του θα ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2014.