Nissan Sway Concept: Το Micra του μέλλοντος!


Η μελλοντική σχεδιαστική "γλώσσα" της Nissan.

  • 4/3/2015

Από τα βασικά εκθέματα της Nissan στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης είναι το πρωτότυπο Sway.

To Sway έχει σχεδιαστεί για να ταράξει τα νερά στην “συντηρητική” κατηγορία των μικρών hatchback. Με μήκος 4.010 χιλ., πλάτος 1.780 χιλ., ύψος 1.385 χιλ. και μεταξόνιο 2.570 χιλ. το Sway είναι ένα εντυπωσιακό supermini που κεντρίζει το ενδιαφέρον.

Ενσωματώνοντας μια προχωρημένη εξέλιξη της νέας σχεδιαστικής γλώσσας της Nissan, το Sway προσφέρει μια "δελεαστική γεύση" του πώς θα μπορούσε να είναι μια μελλοντική γενιά ενός compact μοντέλου της.

«Με το νέο concept που παρουσιάζουμε στη Γενεύη, πειραματιζόμαστε με το πώς θα μπορούσαμε να φέρουμε φρέσκιες ιδέες στην Ευρωπαϊκή – και όχι μόνο – αγοράΗ άνοδός μας στις ευρωπαϊκές αγορές στηρίζεται στα εξαιρετικά νέα μας προϊόντα, τα οποία χαρακτηρίζονται από εντυπωσιακό design. Το Sway υπογραμμίζει το πόσο σημαντική είναι η σχεδίαση στο χτίσιμο της μάρκας και την ανάπτυξή της», αναφέρει χαρακτηριστικά ο αρχισχεδιαστής της Nissan, Shiro Nakamura.

Συνδυάζοντας νέες μορφές, δυναμικού χαρακτήρα με εξελιγμένα στοιχεία σχεδιασμού, το Sway δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη δομή και το σχήμα, υπογραμμίζοντας τη σημασία της λειτουργικότητας, αλλά και το πάθος της Nissan για έξυπνη, φιλική προς τον οδηγό και τον επιβάτη, σχεδίαση.

Το εσωτερικό του είναι εμπνευσμένο από το IDx που πρωτοείδαμε στην έκθεση του Τόκυο το 2013, ενώ προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία για τους κινητήρες αλλά και για το αν θα βγει κάποια στιγμή στην παραγωγή.

Πρόκειται, θα λέγαμε, περισσότερο για μια σχεδιαστική σπουδή παρά για ένα μελλοντικό μοντέλο παραγωγής. Παρ' όλα αυτά είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει τη βάση για το επόμενο supermini της εταιρείας.