Ντεμπούτο για το νέο Kia Soul & Soul EV


H 3η γενιά του Soul πραγματοποίησε την πρεμιέρα της στο Los Angeles, δίπλα σε μία πολύ ενδιαφέρουσα ηλεκτρική έκδοσή του.

  • 29/11/2018

Ειδικά στις ΗΠΑ το Kia Soul αποτελεί μία από τις δημοφιλέστερες επιλογές για όποιον θέλει να ξεχωρίζει από τον αχταρμά των αμερικάνικων SUV. Μάλιστα η νέα γενιά του Soul πλαισιώνεται και από μια ηλεκτρική έκδοση που θα διατίθεται στην Ευρώπη ως e-Soul. Αντίθετα οι συμβατικές εκδόσεις με τους κινητήρες βενζίνης στα 1,6 και 2,0 lt (με 200 και 150 PS, αντίστοιχα) δεν προβλέπεται να εισαχθούν στην ευρωπαϊκή αγορά και να εστιάσουν περισσότερο στην αμερικανική και στην ασιατική.

Έτσι, το ενδιαφέρον πέφτει στο Soul EV που πρακτικά βασίζεται στην ίδια διάταξη του Niro EV. Μία υγρόψυκτη μπαταρία 64 kWh τροφοδοτεί με ενέργεια έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 204 PS και με ροπή στα 395 Nm με αυτονομία στα περίπου 450 km (όσο δηλ. του e-Niro, αναμένονται τα επίσημα στοιχεία). Σε δίκτυο ισχύος 100 kW η μπαταρία φορτίζει στο 80% σε λιγότερο από μία ώρα. Το Soul EV διαθέτει τέσσερα προγράμματα οδήγησης (Eco, Comfort, Sport και το Eco ) και φυσικά λειτουργία ανάκτησης ενέργειας κατά την επιβράδυνση με επιλογή «έντασης» από το 0 έως το 3.

Σχεδιαστικά το νέο Kia Soul μήκους 4,196 mm ξεχωρίζει από την πάντα ιδιαίτερη εμφάνιση του που στη νέα γενιά δείχνει λιγότερο τετραγωνισμένη και πιο δυναμική από μπροστά και την κλειστή μάσκα στην περίπτωση της ηλεκτρικής έκδοσης που μας ενδιαφέρει. Στο εσωτερικό υπάρχει μία κεντρική οθόνη αφής με περιστροφικό επιλογέα και ψηφιακές ενδείξεις στο πίνακα οργάνων που προσφέρουν όλες τις πληροφορίες για το ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης.