Opel Adam S: Με 150 ίππους!


Το μικρό μοντέλο της Opel «φόρεσε» τον 1.4 Turbo και αγρίεψε!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
  • 19/9/2014

Το είχαμε δει ως πρωτότυπο στην Έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο και η Opel επιβεβαίωσε ότι το μοντέλο παραγωγής θα κοσμεί το περίπτερό της στο Παρίσι στις αρχές Οκτωβρίου. Το πιο σπορ Adam με τον κωδικό «S» θα ξεκινήσει να διατίθεται στην Ευρώπη από τις αρχές του 2015, ενώ οι παραγγελίες του θα αρχίσουν το Νοέμβριο του 2014.  

Στην... καρδιά του μικρού Opel (το οποίο φυσικά διατίθεται ως Vauxhall στη Μεγάλη Βρετανία), βρίσκεται ο  1.4 turbo EcoTec ο οποίος αποδίδει 150 PS και 220 Nm μέγιστης ροπής. Ο κινητήρας συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων και η κίνηση συνεχίζει να μεταδίδεται μόνο στους εμπρός τροχούς.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, το κλασικό 0-100 km/h θα πραγματοποιείται σε 8.5'' ενώ η τελική του ταχύτητα θα ξεπερνάει κατά πολύ τα 200 km/h (οι πληροφορίες θέλουν να αγγίζει τα 220 km/h!). Όσον αφορά στην μέση κατανάλωση καυσίμου, αυτή θα κυμαίνεται στα 6,4 lt/100 km.

Οι απαραίτητες αλλαγές έχουν γίνει τόσο στο σασί όσο και στο όσο και στα μεγαλύτερα φρένα με τις κόκκινες δαγκάνες και την υπογραφή του OPC. Εξωτερικά, το Adam S ξεχωρίζει από το πιο επιθετικό body kit και τη μεγάλη πίσω αεροτομή, τις πλαϊνές ποδιές, και τους τροχούς των 18 ιντσών (υπάρχουν και 17αρες ζάντες αλουμινίου) με τα ελαστικά 225/35. Οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν μεταξύ δέκα χρωμάτων και πέντε συνδυασμών για το χρώμα της οροφής συμπεριλαμβανομένου του αποκλειστικού μόνο για τη συγκεκριμένη έκδοση «Red 'n 'Roll» χρώματος που βλέπετε στις φωτογραφίες.

Στο εσωτερικό, η Opel λέει ότι έχουν γίνει αρκετές αναβαθμίσεις στον εξοπλισμό, ενώ θα υπάρχει και η επιλογή μεταξύ τεσσάρων διαφορετικών καθισμάτων. Μεταξύ αυτών θα είναι και τα Recaro Performance σε «Morrocana» δέρμα nappa ενώ προαιρετικά θα υπάρχουν και μαύρου χρώματος δέρμα με κόκκινο τιμόνι λεβιέ ταχυτήτων και χειρόφρενο.