Opel Karl: Μικρό, ελκυστικό και προσιτό! (VIDEO)


Η νέα πρόταση της Opel θα κοστίζει κάτω από 10.000 ευρώ!

  • 3/12/2014

H νέα πρόταση της Opel στη μικρή κατηγορία ακούει στο όνομα Karl και ονομάστηκε έτσι προς τιμή του γιου του ιδρυτή της εταιρείας. Η παγκόσμια πρεμιέρα του πραγματοποιείται στο Σαλόνι της Γενεύης, ενώ στην αγορά θα είναι διαθέσιμο από το καλοκαίρι του 2015. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Opel, η βασική έκδοση του νέου μίνι θα κοστίζει 9.500 ευρώ στη Γερμανία.

Το Karl μπορεί να εφοδιάζεται με πολυάριθμες τεχνολογίες ασφάλειας, άνεσης και infotainment, απαράμιλλες στην κατηγορία. Στην καρδιά του θα χτυπά ένας υπερσύγχρονος, χιλιάρης τρικύλινδρος κινητήρας τελευταίας γενιάς.

Τα Karl, ADAM και Corsa θα αποτελέσουν την ισχυρότερη γκάμα μίνι και μικρών αυτοκινήτων Opel από το καλοκαίρι του 2015 -και τη νεαρότερη της αγοράς- που θα ικανοποιεί όλες τις ανάγκες και επιθυμίες.

«Μικρό, ζωηρό και με άποψη – το όνομα Karl εκφράζει τα προσόντα του αυτοκινήτου. Το νέο βασικό μοντέλο της Opel είναι ένα ώριμο αυτοκίνητο που απευθύνεται στην καρδιά και στο μυαλό», εξηγεί ο CEO του Opel Group, Dr. Karl-Thomas Neumann.

«Το Karl διαθέτει  τα κλασικά στοιχεία ενός Opel, από τον high-tech, αθόρυβο, χιλιάρη, τρικύλινδρο κινητήρα μέχρι το βραβευμένο σύστημα infotainment IntelliLink. Το Opel Karl είναι ιδανικό για όσους επιθυμούν ένα οικονομικό αυτοκίνητο που συνδυάζει καθημερινή χρηστικότητα με άνεση και σύγχρονες τεχνολογίες».

Ζωηρές γραμμές και με άποψη

Στο εμπρός τμήμα του Karl διακρίνουμε το γνώριμο ‘χαμόγελο’ Opel που δημιουργείται από τη δυναμική χρωμιωμένη μπάρα με το έμβλημα της μάρκας. Από το πλάι, τρεις ακριβείς, έντονες γραμμές προσδιορίζουν το μικρότερο Opel. Το χαρακτηριστικό στοιχείο της ‘λεπίδας’ στα πλευρά του αμαξώματος δίνει το παρών στις πόρτες και παραπέμπει στην ανάγλυφη σχεδιαστική γλώσσα της Opel. Οι δύο ζωηρές γραμμές που διατρέχουν τις λαβές των θυρών δίνουν έμφαση στο δυναμικό χαρακτήρα. Μεγάλοι προβολείς και πίσω φώτα αναδεικνύουν τη ζωηρή εμφάνιση, διαμορφώνοντας μία συνολική σχεδίαση που προδίδει έμφαση στη λεπτομέρεια.

Κινητήρας και Τεχνολογίες

Κάτω από το καπό, παρουσιάζει με υπερηφάνεια την πιο προηγμένη τεχνολογία κινητήρων Opel.

Ο νέος 1.0 ECOTEC με 55 kW/75 hp, ένας υπερσύγχρονος, χιλιάρης τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας με αθόρυβη λειτουργία και απόδοση εξελίχθηκε ειδικά για το Karl. Οι οδηγοί μπορούν να ελέγχουν την ισχύ άριστα μέσω ενός σύγχρονου, ευκολόχρηστου πεντατάχυτου κιβωτίου. Το πλαίσιο και το σύστημα διεύθυνσης του Karl έχουν ρυθμιστεί με κριτήριο την εξαιρετική ασφάλεια και άνεση.

Σε αυτό το πνεύμα, το Karl θα εφοδιάζεται με πολυάριθμα χαρακτηριστικά ασφάλειας και άνεσης απροσδόκητα για τη συγκεκριμένη κατηγορία τιμής και η Opel θα μπορέσει και πάλι να προσφέρει υπερσύγχρονες τεχνολογίες σε προσιτές τιμές.

Εκτός από το στάνταρ ESP με έλεγχο πρόσφυσης, ABS με Ηλεκτρονικό Κατανεμητή Πέδησης (Electronic Brake-force Distribution) και Hill Start Assist, που εμποδίζει την προς τα πίσω κύλιση του αυτοκινήτου κατά την εκκίνηση σε κεκλιμένη επιφάνεια, το Karl μπορεί να εφοδιάζεται με ένα ακόμα χαρακτηριστικό ασφάλειας με την Προειδοποίηση Απόκλισης από τη Λωρίδα Κυκλοφορίας - Lane Departure Warning. Με τη βοήθεια των εμπρός αισθητήρων της κάμερας που ‘σαρώνουν’ το δρόμο, προειδοποιεί τους οδηγούς με ηχητικό σήμα και ένα κίτρινο εικονίδιο που αναβοσβήνει στο ταμπλό οργάνων ότι άθελά τους αποκλίνουν από τη λωρίδα κυκλοφορίας.

Το Karl διαθέτει επίσης πρόγραμμα City mode που μειώνει την προσπάθεια του οδηγού στο τιμόνι μέσω ενός μπουτόν, μία λειτουργία ήδη γνωστή από τα ADAM και Corsa. Σε έναν άλλο τομέα τώρα, το Park Assist αποτρέπει τις ανεπιθύμητες προσκρούσεις στο παρκάρισμα εκδίδοντας μία ηχητική προειδοποίηση όταν το όχημα πλησιάζει σε εμπόδια κατά την οπισθοπορεία. Cruise control με περιοριστή ταχύτητας διασφαλίζει οδήγηση εντός των νόμιμων ορίων ταχύτητας, κάτι πολύ χρήσιμο στην κυκλοφορία της πόλης ή σε κατοικημένες περιοχές με όριο ταχύτητας 30 km/h. Οι προβολείς ομίχλης εγγυώνται βελτιωμένο φωτισμό σε αντίξοες καιρικές συνθήκες ενώ η ενσωματωμένη λειτουργία φωτισμού στροφών διασφαλίζει ασφαλέστερους ελιγμούς στο στρίψιμο για τον οδηγό και τους άλλους χρήστες των δρόμων.

Και η λίστα χαρακτηριστικών άνεσης, υποστήριξης και ασφάλειας Karl συνεχίζεται. Προαιρετικά θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα σε συνδυασμό με το θερμαινόμενο δερμάτινο τιμόνι παρέχουν ζεστασιά το χειμώνα. Οι καλοκαιρινές ημέρες μπορούν να γίνουν ακόμα πιο απολαυστικές με την προαιρετική ηλιοροφή.

Ελκυστικό και πρακτικό

Το μικρό Opel Karl δεν είναι ώριμο μόνο στον τομέα της άνεσης και της ασφάλειας. Η ευρύχωρη καμπίνα και το οδηγοκεντρικό cockpit του προσφέρουν στον οδηγό και τους επιβάτες μία αίσθηση ευρυχωρίας, ποιότητας και προσοχής στη λεπτομέρεια που μέχρι τώρα χαρακτήριζε αυτοκίνητα από ακριβότερες κατηγορίες.

Οι ιδιοκτήτες του Karl θα μπορούν επίσης να είναι πλήρως συνδεδεμένοι με το βραβευμένο σύστημα infotainment IntelliLink της Opel, που επιτρέπει την άμεση ενσωμάτωση συσκευών Apple iOS & Android και φέρνει τον κόσμο ενός smartphone μέσα στο αυτοκίνητο.

Πέρα από την υπερσύχρονη τεχνολογία συνδεσιμότητας, το Karl είναι εξαιρετικά πρακτικό και ευρύχωρο παρά τις μικρές διαστάσεις του. Εξωτερικά, το Karl θα καταπλήξει από την πρώτη στιγμή με συνολικά δέκα διαφορετικές αποχρώσεις και διάφορα σχέδια ζαντών για ελαστικά 14 - 16 ιντσών.