Περισσότερες φωτογραφίες για το νέο Hyundai Santa Fe


Η ναυαρχίδα της Hyundai στα SUV (τουλάχιστον για την Ευρώπη) προχωρά στη νέα τέταρτη γενιά της και βελτιωμένη ως προ κάθε σημείο. Παρουσιάστηκε στη Νότια Κορέα και αναμένεται να λάμψει και στην Γενεύη μαζί με το ηλεκτρικό Kona.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 22/2/2018

Όπως μας έχουν συνηθίσει οι Κορεάτες τα τελευταία χρόνια για ακόμη μία φορά επιβεβαιώνουν πως το καλό μπορεί να γίνει καλύτερο. Πάρτε για παράδειγμα το νέο Santa Fe που καταφέρνει να δείχνει κομψό όσο και δυναμικό υιοθετώντας την μάσκα και την αισθητική του μικρότερου Kona. Από πλευράς διαστάσεων το μήκος είναι στα 4,77 m, το πλάτος στα 1,89 m και το ύψος στα 1,68 m με το μεταξόνιο να είναι στα 2,765 m.

Συγκριτικά με το απερχόμενο μοντέλο, το νέο επταθέσιο Santa Fe είναι μακρύτερο κατά 7 εκ. με το αυξημένο μεταξόνιο να προσφέρει μεγαλύτερους χώρους για τις αποσκευές και τους επιβάτες. Οι οποίοι αντικρύζουν ένα ολοκαίνουργιο ταμπλό με την αισθητική των σύγχρονων Hyundai και την touch-screen να προεξέχει από το ταμπλό σε ιδανικό ύψος ώστε να μην αποσπάται η προσοχή του οδηγού από τον δρόμο.

Το νέο Santa Fe έχει κάνει ήδη την επίσημη παρουσίαση του στην Νότια Κορέα με τρεις κινητήρες. Την δίλιτρη turbo βενζίνης με 235 PS, καθώς και τις diesel στα 2,0 lt και 2,2 lt που αποδίδουν 186 PS και 202 PS, αντίστοιχα. Όλες οι εκδόσεις συνδυάζονται με τετρακίνηση και αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, ενώ εκτός απροόπτου με τους ίδιους κινητήρες το SUV της Hyundai θα παρουσιαστεί και στην Γενεύη (μαζί με το ηλεκτρικό Kona).

Αξίζει να σημειωθεί πως το νέο Tucson θα διαθέτει ένα σύστημα προειδοποίησης για τον οδηγό ώστε να γνωρίζει αν υπάρχουν επιβάτες στα πίσω καθίσματα (συγκεκριμένα παιδιά μιας και στις ΗΠΑ οι αφηρημένοι γονείς συνηθίζουν να τα ξεχνούν κλειδωμένα μέσα), ενώ θα υπάρχουν νέα συστήματα υποβοήθησης. Αξιοσημείωτο είναι πως στην Γενεύη η Hyundai αναμένεται να παρουσιάσει μία ηλεκτρική έκδοση του Kona.