Peugeot 3008 2017: Επίσημα το i-Cockpit (VIDEO)


Μετά τις διαρροές ήρθε και η στιγμή για την επίσημη παρουσίαση του εσωτερικού του επόμενου Peugeot 3008.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
  • 20/4/2016

Η νέα γενιά του «i-Cockpit», όπως το αποκαλεί η Peugeot, δεν θα αποτελεί φυσικά μόνο το περιβάλλον εργασίας του οδηγού του επόμενου 3008, αλλά είναι σίγουρο ότι θα επηρεάσει και τις καμπίνες όλων των επερχόμενων Peugeot.

Με αρκετά φουτουριστικό σχεδιασμό και νέες τεχνολογίες, στο νέο Peugeot i-Cockpit ξεχωρίζει άμεσα ο μεγάλος πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων, ο οποίος είναι πλήρως παραμετροποιήσιμος και αποτελείται ουσιαστικά από μία οθόνη LCD 12,3 ιντσών υψηλής ευκρίνειας.

Στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας είναι η ολοκαίνουρια αλά tablet 8 ιντσών οθόνη αφής η οποία αποτελεί μέρος του νέου συστήματος infotainment. Και στις δύο οθόνες αποτυπώνονται οι πληροφορίες του 3D συστήματος πλοήγησης, με δυνατότητες «real-time traffic» από την Tom Tom, ενώ το σύστημα διαθέτει τη δυνατότητα τόσο φωνητικών εντολών όσο και αναγνώρισης φωνής. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα για αυτόματη ανάγνωση, δημιουργία και αποστολή μηνυμάτων, ενώ το σύστημα υποστηρίζει Apple CarPlay, Android Auto και MirrorLink για πλήρη συμβατότητα με smartphone και tablet.

Νέα και υψηλής ποιότητας υλικά χρησιμοποιούνται στην κεντρική κονσόλα, ενώ ακόμα μία ξεχωριστή... πινελιά είναι η δυνατότητα μασάζ που διαθέτουν τα καθίσματα. Υπάρχουν επίσης δυνατότητες παραμετροποίησης της ατμόσφαιρας του εσωτερικού ανάλογα με τη διάθεση του οδηγού, με το «Boost» να είναι κατάλληλο για δυναμική οδήγηση και το «Relax» για πιο χαλαρές βόλτες.

Το πρώτο Peugeot που πιθανότατα θα υιοθετήσει τη δεύτερη γενιά του «i-Cockpit» είναι το 3008, το οποίο μάλλον θα παρουσιαστεί στο 2016 Paris Motor Show, στις αρχές Οκτωβρίου και θα ξεκινήσει να πωλείται προς το τέλος του 2016 ή αρχές 2017.