Peugeot 3008: Ιδού το εσωτερικό του νέου Crossover!


Διέρρευσαν οι πρώτες φωτογραφίες με το εσωτερικό του επόμενου Peugeot 3008.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
  • 18/4/2016

Παρότι ακόμα δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το πότε θα γίνει η παρουσίαση του νέου compact crossover της Peugeot, το πιθανότερο είναι ότι θα κάνει το ντεμπούτο του στην Έκθεση του Παρισιού μέσα στο 2016. Παρότι μάλιστα οι πρώτες φωτογραφίες που είχαν διαρρεύσει από την Κίνα για το φουτουριστικό εσωτερικό του νέου μοντέλου δεν είχε ακόμα επιβεβαιωθεί ότι ήταν επίσημες, μία ακόμα σειρά φωτογραφιών που δόθηκε στη δημοσιότητα επιβεβαιώνει ότι μάλλον μιλάμε για διαρροή επίσημων φωτογραφιών.

Όπως μπορούμε να δούμε από τις φωτογραφίες το νέο Peugeot 3008, θα διαθέτει εντελώς νέο εσωτερικό. Το εντελώς αντισυμβατικό εσωτερικό του, έχει αναφορές στο πρωτότυπο Peugeot Quartz Concept, το οποίο είχε παρουσιαστεί πριν από δύο χρόνια επίσης στο Παρίσι.

Στις φωτογραφίες μπορούμε να δούμε ότι ξεχωρίζουν η «αιωρούμενη» μεγάλη οθόνη στην κορυφή της κεντρική κονσόλας για το σύστημα infotainment, η οποία είναι δίπλα από τον πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων. Στα highlights το σχεδόν «οκταγωνικό» τιμόνι και οι διακόπτες αεροπορικού τύπου στην κεντρική κονσόλα κάτω από τους αεραγωγούς για τον κλιματισμό. Άλλα σημεία που αξίζουν την προσοχή, είναι το ηλεκτρικό χειρόφρενο και ο μοχλός των ταχυτήτων που θυμίζει έντονα «joystick».

Η δεύτερη γενιά του Peugeot 3008 θα βασίζεται στην πλατφόρμα EMP2 που χρησιμοποιείται τόσο στο νέο  308 αλλά και στο Citroen C4 Picasso. Από το Peugeot 308 θα δανειστεί φυσικά και τα περισσότερα 3κύλινδρα και 4κύλινδρα μηχανικά του σύνολα το νέο 3008. Αυτό σημαίνει ότι βασικός κινητήρας θα είναι ο υπερτροφοδοτούμενος 3κύλινδρος των 1,2 λίτρων που αποδίδει 130 ίππους, ενώ φυσικά το «παρών» θα δίνει και ο 4κύλινδρος 1,6 λίτρων στις διάφορες εκδόσεις του. Φυσικά όπως και κάθε μοντέρνο crossover το Peugeot 3008 θα διατίθεται σε εκδόσεις μόνο στους εμπρός τροχούς (FWD), ενώ το πιθανότερο είναι ότι θα υπάρχει και μία τετρακίνητη (AWD) plug-in hybrid όπως και στο παρελθόν. Φυσικά θα πρέπει να σημειώσουμε ότι οι φωτογραφίες από το εξωτερικό του αυτοκινήτου είναι ψηφιακά επεξεργασμένες για αποφυγή παρεξηγήσεων.