Πιο... crossover το νέο Renault Grand Scenic


Χρησιμοποιώντας σχεδιαστικά στοιχεία από crossover και SUV το νέο Grand Scenic, όπως και το μικρότερο αδερφάκι του δείχνει πιο δυναμικό από ποτέ.

  • 24/5/2016

Δεν είναι κάτι καινούριο για τη Renault. Το είδαμε για πρώτη φορά στο νέο Espace αλλά και στο νέο μικρότερο Scenic. Τα νέα MPV της γαλλικής φίρμας συνδυάζουν χαρακτηριστικά monovolume και crossover και δείχνουν σίγουρα πιο δυναμικά σε σχέση με το παρελθόν.

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

Η νέα γενιά του Renault Grand Scenic, του συμπαγούς αλλά ευρύχωρου MPV, προσφέρεται όπως και στο παρελθόν σε δύο εκδόσεις με 5θέσια και 7θέσια διάταξη στο εσωτερικό. Οι διαστάσεις του είναι σημαντικά μεγαλύτερες σε σχέση με αυτές του προκατόχου, καθώς το μήκος έχει αυξηθεί κατά 75 mm, το πλάτος κατά 20 mm και το ύψος κατά 15 mm. Σημαντικότατο όμως στοιχείο για την ευρυχωρία της καμπίνας είναι ότι το μεταξόνιο είναι μεγαλύτερο κατά 35 mm. Άλλες αυξήσεις που αφορούν στο νέο Grand Scenic είναι η απόσταση από το έδαφος (κατά 30 mm) και τα επιπλέον 40 l του χώρου αποσκευών στην 5θέσια έκδοση.

Στην πρακτικότητα και λειτουργικότητα του νέου Grand Scenic συμβάλει και η λειτουργία «One Touch Folding Seat». Με το πάτημα ενός κουμπιού ή ακόμα και μέσω της οθόνης αφής στην κεντρική κονσόλα τα πίσω καθίσματα αναδιπλώνονται αυτόματα και δημιουργούν ένα εντελώς επίπεδο πάτωμα που βοηθάει στην φόρτωση μεγάλων αντικειμένων.

Μερικά από τα τεχνολογικά καλούδια που περιλαμβάνονται είτε στον βασικό είτε στον προαιρετικό εξοπλισμό είναι το νέο «R-Link 2» σύστημα infotainment, το οποίο διαθέτει μία μεγάλη οθόνη αφής  8,7 ιντσών αλά tablet στην κεντρική κονσόλα, το έγχρωμο head-up display, το ηχοσύστημα της Bose, «adaptive cruise control», «Active Emergency Braking», «Lane Departure Warning», «Safe Distance Warning», «Traffic Sight Recognition» με «Over Speed Prevention», «Blind Spot Warning», κάμερα οπισθοπορείας, αισθητήρες παρκαρίσματος ακόμα και περιμετρικά του αμαξώματος, αλλά και σύστημα «Easy Park Assist».

Βασισμένο στην πλατφόρμα CMF (Common Module Family), που χρησιμοποιούν επίσης τα ολοκαίνουρια Megane, Kadjar, Espace και Talisman, το νέο Renault Grand Scenic «φοράει» 20άρες ζάντες αλουμινίου.

Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει δύο κινητήρες βενζίνης, των TCe 115 και TCe 130 (1,2 λίτρων turbo), και τρεις diesel. O 1.5 dCi 110, o 1.6 dCi 130 και 1.6 dCi 160 (με διπλό turbo); Η λίστα περιλαμβάνει και ένα υβριδικό (στο dCi 110), το οποία διατίθεται μόνο με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων.

Οι τιμές και όλα τα τεχνικά στοιχεία του νέου Grand Scenic θα ανακοινωθούν προς το τέλος του χρόνου, όταν θα αρχίσει να πωλείται το νέο compact MPV της Renault.