Πιο σπορ και πιο ελαφρύ το νέο Opel Insignia


Η ναυαρχίδα της Opel με νέα αρχιτεκτονική και κορυφαίες τεχνολογίες θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης 2017.

  • 1/11/2016

Στο τελικό στάδιο εξέλιξης βρίσκεται το νέο Opel Insignia Grand Sport, όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η ίδια η εταιρεία. 

Αν και το νέο sedan παραμένει προστατευμένo από τα αδιάκριτα βλέμματα πίσω από εκτενές καμουφλάζ, η μεγαλοπρέπειά του.

Η νέα ναυαρχίδα της Opel βασίζεται σε εντελώς νέα αρχιτεκτονική και υιοθετεί πολύ μακρύτερο μεταξόνιο (πάνω από 9 cm). Αλλά χάρη στους αισθητά κοντύτερους εμπρός και πίσω προβόλους, είναι μόλις 5,5 cm μακρύτερο από τον προκάτοχό του.

Το κατά ένα εκατοστό φαρδύτερο μετατρόχιο και η κατά τρία εκατοστά χαμηλότερη γραμμή οροφής αναδεικνύουν την ορμητική παρουσία του Insignia Grand Sport. Οι νέες αναλογίες χαρίζουν στην επόμενη γενιά της ναυαρχίδας της Opel μία εμφάνιση πιο αθλητική και εντυπωσιακή από ποτέ.

Ωστόσο, το Insignia Grand Sport δεν δείχνει απλά πιο αθλητικό – αλλά το επιβεβαιώνει κιόλας. Στην κορυφή της λίστας προτεραιοτήτων των μηχανικών ήταν η αξιοποίηση χώρου και η εξοικονόμηση βάρους: χρησιμοποιώντας ελαφρά υλικά, κατάφεραν να περικόψουν  μέχρι 175 kg από τη νέα γενιά του μοντέλου. Η βελτιστοποιημένη διάταξη χώρων ωφελεί την ευρυχωρία εσωτερικού, ενώ αξιοσημείωτη είναι η γκάμα κορυφαίων τεχνολογιών.

«Το όνομα Opel Insignia Grand Sport τα λέει όλα. Αντανακλά το δυναμισμό ενός Monza Concept αλλά και την υπερηφάνεια που μας γεμίζουν τα ανυπέρβλητα Opel classic μοντέλα Kapitän, Admiral και Diplomat», σχολιάζει ο CEO του Opel Group, Dr. Karl-Thomas Neumann. «Η μελλοντική ναυαρχίδα μας αντιπροσωπεύει μία νέα διάσταση – η φινέτσα, η φιλοσοφία ελαφρού βάρους και ο σπορ χαρακτήρας συνθέτουν ένα συναρπαστικό κοκτέιλ».

Η επίσημη παγκόσμια πρεμιέρα του Opel Insignia Grand Sport θα πραγματοποιηθεί το Μάρτιο του 2017 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.