Πόσο κοστίζει το πανέμορφο Speedback της David Brown;


Η David Brown είναι μία μικρή αλλά με αρκετά μεγάλο ειδικό βάρος εταιρία από την Βρετανία που φέτος παρουσίασε στο σαλόνι της Γενεύης μία ειδική Silverstone έκδοση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 9/3/2018

Ως μία εγγλέζικη εταιρία η David Brown δεν θα μπορούσε να βασίσει το πολύ όμορφο και με ρετρό καταβολές αμάξωμα πάνω σε ένα βρετανικό σασί. Για την περίσταση ως βάση χρησιμοποιήθηκε η Jaguar XKR και από αυτήν προέρχεται ο V8 βενζινοκινητήρας των 5,0 lt που αναπνέει υπό έναν μηχανικό υπερσυμπιεστή.

Όπως έχουμε γράψει η απλή Speedback GT αποδίδει 510 PS όταν η πιο ειδική Silverstone Edition έχει 100 επιπλέον άλογα. Έτσι, με την δύναμη 610 PS η διαδικασία των 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 4,2 sec με το κοντέρ να αγγίζει τα 320 km/h. Στο σημείο αυτό να πούμε πως η Silverstone Edition θα κατασκευαστεί στο χέρι και σε μόλις 10 μονάδες με την κάθε μία να κοστίζει κοντά στις 700.000 ευρώ.

Πάντως μη νομίζετε πως και η απλή Speedback GT είναι φτηνή αφού στοιχίζει περίπου 580.000 ευρώ. Οι Βρετανοί δικαιολογούν ένα μεγάλο μέρος της τιμής από την «παραγωγή στο χέρι», από το μοναδικό ντιζάιν αλλά και από το exclusivity ενός τέτοιου αυτοκινήτου που θα εκτιμήσουν από τους ζάμπλουτους συμπατριώτες τους μέχρι τους σεΐχηδες στα εμιράτα.