Πότε θα παρουσιαστεί το νέο Ford Focus;


Η Ford επιβεβαίωσε πως η νέα γενιά θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα αρχές 2018 (στην Ευρώπη πιθανότατα τον Μάρτιο στην Γενεύη με τις πωλήσεις να ξεκινούν φθινόπωρο) με την γκάμα να περιλαμβάνει διάφορες εκδοχές αμαξώματος, όπως στην περίπτωση του νέου Fiesta.

  • 22/12/2017

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως οι διαστάσεις του αμαξώματος θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα με του τωρινού μοντέλου (κάτι λογικό) σε αντίθεση με το μεταξόνιο που θα αυξηθεί ελαφρώς ώστε να προκύψουν μεγαλύτεροι χώροι για τους πίσω επιβάτες και τις αποσκευές. Εδώ βλέπετε την πρώτη επίσημη teaser φωτογραφία που είχε δώσει στην δημοσιότητα η Ford με την αναγραφή στα πλαϊνά «TimeToFocus».

Η 4η γενιά Focus θα είναι πεντάθυρη και θα βασίζεται στην εξελιγμένη C-Class πλατφόρμα της εταιρίας όπου σχεδιαστικά θα υπάρχει ένα νέο πιο δυναμικό παρουσιαστικό που θα παραπέμπει σε εξέλιξη του τωρινού σχήματος και θα εναρμονίζεται με εκείνο του νέου Fiesta.

Θα υπάρχει μείωση βάρους έως 50 kg, ενώ την γκάμα των κινητήρων θα απαρτίζουν στις βασικές εκδόσεις ο περιβόητος τρικύλινδρος 1.0 Ecoboost και από πλευράς βενζίνης 0 νέος 1.5 TDCi. Ψηλότερα α βρίσκεται ο 1.500άρης βενζινοκινητήρας καθώς και οι δίλιτροι ντίζελ, αλλά περισσότερα θα έχουμε να πούμε από την επόμενη εβδομάδα.