Πρεμιέρα για τα νέα Renault Scenic & Megane Estate


Οι Γάλλοι επαναπροσδιορίζουν το χαρακτήρα και το ύφος τόσο των αυτοκινήτων MPV, όσο και των Station Wagon.

  • 24/2/2016

Με την αποκάλυψη των νέων Renault Scenic και Renault Megane Estate, η γαλλική εταιρεία στο φετινό σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης επαναπροσδιορίζει το χαρακτήρα και το ύφος τόσο των αυτοκινήτων MPV, όσο και των Station Wagon.

Στην 86η έκθεση της Γενεύης η Renault παρουσιάζει στο κοινό τα νέα Renault Scenic και Renault Megane Estate.

Έχοντας δημιουργήσει το 1996 με το πρώτο Scenic την κατηγορία των συμπαγών MPV, με το νέο της μοντέλο η Renault ανατρέπει τα δεδομένα της κατηγορίας παρουσιάζοντας μια απολύτως νέα προσέγγιση. Όπως και στην περίπτωση του νέου Espace, η τέταρτη γενιά του Scenic ξεχωρίζει για τις μοναδικές της αναλογίες που χαρακτηρίζονται από το μεγαλύτερο πλάτος, τους μικρότερους προβόλους και την αυξημένη απόσταση από το έδαφος. Παράλληλα όλα τα στοιχεία της νέας σχεδιαστικής γλώσσας της μάρκας δίνουν το παρόν, με τα φωτιστικά σώματα να ξεχωρίζουν λόγω και της φωτεινής υπογραφής σχήματος C. Αντίστοιχα στο εσωτερικό ο τεχνολογικός εξοπλισμός, αλλά και οι πρακτικές λύσεις θέτουν το μέτρο σύγκρισης ακόμα και για τα μοντέλα μεγαλύτερων κατηγοριών.

Παράλληλα με την 4η γενιά του Scenic η αποκάλυψη του νέου Renault Megane Estate έρχεται αφενός να ολοκληρώσει την οικογένεια του μοντέλου και παράλληλα να επαναπροσδιορίσει τον χαρακτήρα των μοντέλων της κατηγορίας τόσο με την αισθητική του, όσο και με την οδηγική ευχαρίστηση που προσφέρει. Φαρδύ και χαμηλό, το νέο Megane Estate επιβάλει την παρουσία του στο δρόμο, διατηρώντας παράλληλα κορυφαία σταθερότητα. Όπως και στην περίπτωση του 5θυρου μοντέλου, η έκδοση Megane GT εφοδιάζεται με το σύστημα ενεργητικής τετραδιεύθυνσης 4Control που προσδίδει κορυφαία ευελιξία, αλλά και σταθερότητα συνδυάζοντας πρωτόγνωρα για την κατηγορία χαρακτηριστικά ενεργητικής ασφάλειας και οδηγικής απόλαυσης.