Renault Clio RS με 250 ίππους!


Διέρρευσαν φωτογραφίες από ένα πιο «άγριο» Renault Clio που φημολογείται ότι η ιπποδύναμή του θα φτάνει τους 250 ίππους!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
  • 23/5/2016

Διέρρευσαν φωτογραφίες από ένα πιο «άγριο» Renault Clio που φημολογείται ότι η ιπποδύναμή του θα φτάνει τους 250 ίππους!

Δεν είναι σίγουρο ότι αυτό το ακόμα πιο «μυώδες» hot hatch της Renault που θα παρουσιαστεί αυτό το σαββατοκύριακο στο Grand Prix F1 στο Monaco θα αποδίδει τελικά 250, αλλά οπτικά τουλάχιστον δείχνει πιο επιθετικό από το Clio RS Trophy με τους 220 ίππους.

Τελικά είναι μια εξαιρετικά παραγωγική χρονιά για τη Renault αυτή που διανύουμε (και όχι μόνο φυσικά...). Η γαλλική φίρμα δεν σταματάει να παρουσιάζει νέα μοντέλα σε όλες τις κατηγορίες. Από SUV μικρά και μεγάλα, μέχρι μικρομεσαία, MPV ή και station wagon, η Renault δείχνει το 2016 να καλύπτει όλες τις κατηγορίες.

Φυσικά δεν ξεχνάει και την σπορ πλευρά της. Το αντίθετο θα λέγαμε. Από την πλήρη επιστροφή της στη Formula 1 ως ομάδα, μέχρι το νέο Megane GT, ενώ όπως βλέπετε και από τις εικόνες του θέματος ετοιμάζει και μία ακόμα πιο... καυτή έκδοση του supermini της, του Renault Clio RS.

Από τις φωτογραφίες που διέρρευσαν στο διαδίκτυο μπορούμε να δούμε ότι η Renault Sport ασχολείται με την εξέλιξη ενός πρωτότυπου που μοιάζει με Clio RS που έχει πάρει... στεροειδή. Πιο επιθετικό bodykit, «φουσκωμένα» φτερά, μεγαλύτερες πλαϊνές ποδιές, πίσω αεροτομή και εισαγωγές αέρα, όλα συνηγορούν ότι αυτό το Clio που θα παρουσιαστεί στο Monaco στο GP του Πριγκιπάτου, θα είναι το πιο ισχυρό στην γκάμα του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι στιγμής, η συγκεκριμένη ειδική έκδοση του Clio θα έχει κάτω από το καπό τον γνωστό υπερτροφοδοτούμενα 1.6 κάτω από το καπό, μόνο που θα αποδίδει 30 ίππους παραπάνω από την έκδοση Clio RS Trophy. Αυτό σημαίνει ότι η συνολική ισχύς του θα αγγίζει τους 250 ίππους, ενώ το κλασικό 0-100 km/h, θα είναι ακόμα πιο κοντά στα 6 δευτερόλεπτα εφόσον η διαδικασία με το RS Trophy πραγματοποιείται σε 6,6.

Πολύ σύντομα θα γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο... καυτό Clio.