Renault Megane Sedan: Έτοιμο το 4θυρο (video)


Έτοιμο είναι και το τρίτο μέλος της οικογένειας του ολοκαίνουριου μικρομεσαίου της Renault, του νέου Megane. Μιλάμε για το νέο Megane Sedan.

  • 14/7/2016

Έπειτα από την παρουσίαση της hatchback και estate έκδοσης (ή station αν θέλετε), ήρθε η ώρα και για την παρουσίαση του τρίτου μέλους της οικογένειας Megane. Το νέο μικρομεσαίο sedan θα κατασκευάζεται στην Τουρκία και θα αντικαταστήσει το Fluence στην κατηγορία C.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

Όσον αφορά στο design, το νέο sedan δείχνει πραγματικά αρκετά ομοιογενές σε σημείο που νιώθεις ότι σχεδιάστηκε από λευκή κόλλα χαρτί. Το εμπρός μέρος βεβαίως φωνάζει... Megane από μακριά με τα φωτιστικά σώματα σε σχήμα «C» και το μεγάλο λογότυπο να κοσμεί την εμπρός μάσκα του ψυγείου.

Χάρη στο κλασικό σχήμα του αμαξώματος τριών όγκων, το Megane Sedan προσφέρει κορυφαίους χώρους για την κατηγορία του στο πίσω κάθισμα με βάση τα λεγόμενα των ιθυνόντων της γαλλικής φίρμας, ενώ με 508 λίτρα σε ανώτερα επίπεδα χωρητικότητας κινείται και ο χώρος αποσκευών. Εύκολη θα είναι και η πρόσβαση στον τελευταίο (χωρίς χέρια...) χάρη στο νέο σύστημα «Easy Trunk Access».

 

Κινητήρες - Εξοπλισμός

Όπως και στα Megane Hatch και Estate, η γκάμα των κινητήρων στο Sedan περιλαμβάνει δύο κινητήρες βενζίνης και τρεις πετρελαίου. Ο 1.2 TCe θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις με 115 (85 kW) και 130 (96 kW) ίππους, ενώ στους diesel έχουμε τον 1.5 dCi με 90 (66 kW) ή 110 (81 kW) ίππους και τον 1.6 dCi με 130 (96 kW).

Αναλόγως με τον κινητήρα ο συνδυασμός θα γίνεται είτε με μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων είτε με μηχανικό 6 σχέσεων, ενώ στα προαιρετικά συμπεριλαμβάνεται ένα αυτόματο 6 σχέσεων και ένα επίσης αυτόματο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων.

Πολλά θα είναι και τα επίπεδα εξοπλισμού με τον βασικό και προαιρετικό εξοπλισμό να συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων 7 ιντσών, οθόνη αφής 8,7 ιντσών αλά tablet στην κεντρική κονσόλα για το σύστημα infotainment (μπορείτε να το λέτε και «I-surface»), σύστημα R-LINK 2 με MULTI-SENSE και έγχρωμο head-up display (και πάρα πολλά ακόμα βεβαίως).

Το νεό Megane Sedan θα παράγεται στο εργοστάσιο της Renault στην Bursa της Τουρκίας και θα εξάγεται σε περισσότερες από 20 χώρες σε όλο τον κόσμο.