Σε μόλις 10 αντίτυπα το "αγριεμένο" Audi R8 V10 Plus Coupe Competition Package!


Το Audi R8 ετοιμάζεται να περάσει στην επόμενη φάση της καριέρας του και γι’ αυτό οι Γερμανοί θέλουν να... εγκλωβίσουν στις εκθέσεις τους Αμερικανούς πελάτες. Το Audi R8 V10 Plus Coupe Competition Package είναι το πιο σπορτίφ R8, που κατασκευάστηκε ποτέ για το δρόμο.

 
  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ, ΦΩΤ.: AUDI
  • 19/10/2018

Προκειμένου να δώσει την απαιτούμενη ώθηση στο R8 λίγο καιρό πριν από το facelift, η Audi φέρνει αποκλειστικά στην αγορά των ΗΠΑ το R8 V10 Plus Coupe Competition Package. Μάλιστα, από αυτήν την ειδική έκδοση στους πελάτες θα καταλήξουν μόνον 10 αντίτυπα. Όποιοι τυχεροί καταφέρουν να εξασφαλίσουν ένα, τότε θα είναι κάτοχοι του πιο σπορτίφ R8, που κατασκεύσαν ποτέ οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο του Ingolstadt. Η κεντρική ιδέα αυτού του ειδικού μοντέλου είναι η καλύτερη αεροδυναμική και το μικρότερο βάρος.

Καλύτερη αεροδυναμική, μικρότερο βάρος

Τα τελευταία θα γίνουν εφικτά χάρη στις βάσεις από τιτάνιο για τις δαγκάνες των κεραμικών φρένων και τις ζάντες 20 in από ελαφρύ μέταλλο. Επιπλέον αρνητική άντωση θα εξασφαλιστεί από το αεροδυναμικό πακέτο από πολυστρωματικού σχηματισμού ινών άνθρακα, που περιλαμβάνει καλύμματα των μαρσπιέ, ένα νέο μπροστινό spoiler, ένα νέο αεροδυναμικό διαχύτη, αλλά και flics στην μπροστινή ποδιά. Στα 150 km/h το κιτ παρέχει 52 kg αρνητικής άντωσης, ενώ στην τελική ταχύτητα των 315 km/h η επιπλέον down force φτάνει τα 250 kg, δηλαδή είναι διπλάσια απ’ ό,τι στο μοντέλο ευρείας παραγωγής. Από την πλευρά του, ο δείκτης αεροδυναμικής αντίστασης μειώθηκε από το 0,42 στο 0,36.

Οι παραπάνω αλλαγές ολοκληρώνονται με την προσθήκη του ιδιαίτερου χρωματισμού “Suzuka Grey”, τα μαύρα bucket αγωνιστικού τύπου, τα μαύρου χρώματος πρόσθετα του αμαξώματος, το 100% δερμάτινο σαλόνι, το ηχοσύστημα της Bang & Olufsen, το σπορ τιμόνι από alcantara με την ένδειξη της ευθείας πορείας στην κορυφή του και τα paddles από carbon. Πέραν αυτών των στοιχείων, διατίθεται και ρυθμιζόμενη ανάρτηση.

Το Audi R8 V10 Plus Coupe Competition Package αναμένεται στους Αμερικανούς εμπόρους τον ερχόμενο Νοέμβριο, εποχή που στην Ευρώπη θα παρουσιάζεται η facelift εκδοχή. Για την αγορά αυτού του R8 η Audi θα ζητήσει από τους ενδιαφερόμενους 237.350 δολάρια!