Σε πόσο «κάνει» το 0-400-0 km/h η Bugatti Chiron;


Η νέα Bugatti Chiron έσπασε τα χρονόμετρα, πετυχαίνοντας τον καλύτερο χρόνο στα αυτοκίνητα παραγωγής για το… άτυπο 0-400-0 km/h!

  • 21/2/2017

Η Chiron είναι το νέο hypercar της Bugatti, της γαλλικής φίρμας που βρίσκεται υπό την ομπρέλα του ομίλου VW και όπως ευλόγως θα αντιλαμβάνεστε μαζί με τις hi-end τεχνολογίες και την πολυτέλεια προσφέρει εξωπραγματικές επιδόσεις, αξιοποιώντας φυσικά και ότι καλύτερο υπάρχει στο «οπλοστάσιο» του Γερμανικού ομίλου.

Σύμφωνα με το πρόεδρο της Buggati, Wolfgang Durheimer, η Chiron, λοιπόν, είναι το μοναδικό αυτοκίνητο παραγωγής που μπορεί να επιταχύνει στα 400 km/h από στάση και να ακινητοποιηθεί πλήρως σε λιγότερο από ένα λεπτό!

Φυσικά, η εξωπραγματική αυτή επίδοση είναι αποτέλεσμα του θηριώδους κινητήρα W16 8.0 lt quad-turbo που αποδίδει 1.500 ps και 1.600 Nm ροπής, όπως και του ενισχυμένου συστήματος πέδησης και των ειδικής σχεδίασης ελαστικών.

Και εάν αναρωτιέστε για την τιμή της, στην Ευρώπη, χωρίς τα extras, κοστίζει €2,4 με την παραγωγή της να έχει οριστεί αυστηρά σγτα 500 αντίτυπα!