Σε πρώτο πλάνο η νέα BMW 3


Διέρρευσαν στο διαδίκτυο οι πρώτες φωτογραφίες της νέας Σειράς 3 και σε αναμονή της παγκόσμιας πρεμιέρα στο σαλόνι του Παρισιού.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 1/10/2018

Μέχρι να ανακοινωθούν τα επίσημα στοιχεία αυτές είναι οι πρώτες φωτογραφίες που αποκαλύπτουν ένα γοητευτικό αμάξωμα με την γνωστή άποψη της «τριάρας» που στην έβδομη γενιάς της δείχνει ακόμη πιο γοητευτική. Στο εμπρός μέρος η μάσκα πλαισιώνεται από νέους προβολείς που θυμίζουν κάτι από νέα Z4 ενώ πίσω τα πράγματα είναι πιο συγκρατημένα.

Από το πλάι μπορεί να αντιληφθεί κανείς το μεγαλύτερο μήκος και μεταξόνιο προς όφελος των επιβατών. Οι οποίοι θα έχουν μπροστά τους την πιο πρόσφατη εκδοχή του ταμπλό με την κεντρική οθόνη αφής, πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων και πολλά στοιχεία από την μεγαλύτερη 5άρα.

Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε έως τώρα η 7η γενιά της «τριάρας» θα εξοικονόμηση βάρους έως 55 kg και μείωση του κέντρου βάρους έως 10 mm για ακόμη καλύτερα οδηγικά χαρακτηριστικά. Επίσης γίνεται λόγος για την γνωστή ιδανική κατανομή βάρους 50:50 και για το καλύτερα κράτημα χάρη στα αυξημένα μετατρόχια και τους νέους άξονες ανάρτησης.

Η BMW δεν κάνει λόγο για συγκεκριμένα μηχανικά σύνολα παρά για αναβαθμισμένους δίλιτρους τετρακύλινδρους turbo βενζινοκινητήρες, με φίλτρο μικροσωματιδίων για προδιαγραφή Euro 6d-TEMP και μείωση κατανάλωσης έως 5% με το 8άρι κιβώτιο Steptronic. Μάλιστα κάνει αναφορά για τον ισχυρότερο δίλιτρο τετρακύλινδρο μοτέρ που έχει μπει ποτέ στην Σειρά 3. Φυσικά θα υπάρξουν και δίλιτρες diesel, όπως και ο τρικύλινδρος 1.500άρης, ενώ δεδομένη θεωρείται μία plug-in υβριδική. Περισσότερα, προσεχώς!