Skoda Kodiaq: Η παρουσίαση του SUV (video)


Η Skoda παρουσίασε στο Βερολίνο, το ολοκαίνουριο SUV της, Kodiaq.

  • 30/8/2016

Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες του εσωτερικού εκτός από τα πάνελ των θυρών και το τιμόνι που θυμίζουν έντονα Superb, το υπόλοιπο ταμπλό και η διάταξη είναι εντελώς διαφορετική.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

Ο πίνακας οργάνων χωρίζεται σε δύο συμμετρικές ζώνες, ενώ οι αεραγωγοί είναι κάθετα τοποθετημένοι αντί για οριζόντια όπως στα Superb και Octavia. Σοφιστικέ είναι και το σύστημα infotainment στην κεντρική κονσόλα που διαθέτει μία μεγάλη γυάλινη επιφάνεια με όλους τους διακόπτες να είναι «touch» εκτός από δύο.

Σύμφωνα με τη Skoda, όλοι οι διακόπτες και οι λειτουργίες είναι εύκολα προσβάσιμες και το user interface είναι πολύ φιλικό προς το χρήστη. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί πολύς χρόνος για κάποιον να εξοικειωθεί με το περιβάλλον και τα πολλά συστήματα του νέου Kodiaq.

Οι σχεδιαστές του Kodiaq προσπάθησαν να δημιουργήσουν την πιο ευρύχωρη καμπίνα στην κατηγορία του με βάση τις εξωτερικές διαστάσεις του μεγάλου SUV. Έτσι χρησιμοποίησαν στο έπακρο το μήκος των 4,7 m και το 1.88 m του πλάτους. Σύμφωνα με την τσέχικη εταιρία μάλιστα τα 720 λίτρα που μετατρέπονται σε 2.065 όταν αναδιπλωθούν τα καθίσματα είναι ό,τι πιο μεγάλο υπάρχει σε χώρο αποσκευών στην κατηγορία.

Από πλευρά επιλογών οι υποψήφιοι ιδιοκτήτες του Kodiaq θα επωφελούνται από χαρακτηριστικά όπως το θερμαινόμενο τιμόνι και επιπλέον 30 «Simply Clever» λύσεις όπως το αυτόματο προστατευτικό θυρών (door edge protection) και η ηλεκτρική ασφάλεια για παιδιά.

 

VIDEO - H αποκάλυψη

H πλήρης αποκάλυψη του νέου Skoda Kodiaq έγινε στο Βερολίνο την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου 2016.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την παρουσίαση του νέου Skoda Kodiaq.