Στη Γενεύη το ανανεωμένο Kia Sportage


Μέσα στο 2014 θα ξεκινήσουν οι πωλήσεις του compact crossover που θα κατασκευάζεται στη Σλοβακία.

  • 19/2/2014

Το ανανεωμένο Kia Sportage, ένα μοντέλο πάνω στο οποίο ποντάρει πολλά η κορεάτικη φίρμα, θα παρουσιαστεί στην 84η Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης που διεξάγεται από 6 έως και 16 Μαρτίου.

Στο best-seller compact crossover της μάρκας έγιναν μικρές αλλά σημαντικές αναβαθμίσεις στην εξωτερική του εμφάνιση, και στον εσωτερικό σχεδιασμό και χρησιμοποιήθηκαν νέα υλικά σε όλη την καμπίνα.

Το Sportage προσφέρει επίσης μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά, όπως ένα νέο premium ηχοσύστημα, πίσω φώτα LED, σύστημα FlexSteer της Kia, θερμαινόμενο τιμόνι και μία οθόνη TFT LCD 4.2 ιντσών. Αυτό το Sportage θα είναι ακόμη πιο εκλεπτυσμένο από το σημερινό μοντέλο, με μια σειρά από αλλαγές, που αποσκοπούν στην ελαχιστοποίηση του θορύβου και των κραδασμών.

Το ηχομονωμένο παρμπρίζ θα βοηθήσει στη μείωση του θορύβου του ανέμου, ενώ οι βελτιώσεις σε βασικούς τομείς της δομής του αμαξώματος, όπως τα υποπλαίσια και οι νέες βάσεις της μετάδοσης, επιφέρουν περαιτέρω βελτιώσεις.

Το best-seller μοντέλο της Kia στην Ευρώπη, προσέλκυσε 89.553 πελάτες το 2013, σημειώνοντας αύξηση από έτος σε έτος της τάξης του 10,5%. Κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Kia στη Σλοβακία και αναμένεται να πωλείται σε ολόκληρη την Ευρώπη μέσα στο 2014.