Στην γκάμα και το Ford Focus Active Wagon


Η Ford παρουσίασε διαδικτυακά μια ακόμη ενδιαφέρουσα έκδοση που συμπληρώνει την πληθωρική γενιά του νέου Focus.

  • 22/11/2018

Όπως συμβαίνει τόσο στο Fiesta Active όσο και στο πεντάθυρο Focus Active, έτσι και στην ανάλογη έκδοση του Wagon το αμάξωμα ξεχωρίζει από την περιπετειώδη εμφάνιση με τα πλαστικά να περιβάλλουν το αμάξωμα και τις ράγες της οροφής να δίνουν ένα crossover αέρα. Σημαντική είναι και η αύξηση της απόστασης του αμαξώματος από το έδαφος κατά 30 mm (o πίσω άξονας βρίσκεται λίγο ψηλότερα στα 34 mm) διαφοροποιώντας το Active από τις υπόλοιπες εκδόσεις Wagon.

H ανάρτηση και ειδικότερα στον πίσω άξονα είναι ενισχυμένη ενώ οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο εκδόσεις κινητήρων βενζίνης. Τον γνωστό τρικύλινδρο 1.0 με τους 125 PS και τον μεγαλύτερο 1.5 με τους 150 PS. Τις επιλογές συμπληρώνουν οι diesel εκδόσεις στα 1,5 lt και 2,0 lt με ισχύ 120 PS και 150 PS, αντίστοιχα. Ανάλογα με την έκδοση υπάρχει μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων ή αυτόματο 8 σχέσεων.

Πέρα από την δεδομένη wagon πρακτικότητα με τους αχανείς χώρους στο μενού παραμετροποίησης του αυτοκινήτου έχουν προστεθεί δύο νέα οδηγικά modes. Πέρα από τα ήδη υπάρχοντα Eco, Normal και Sport, το Focus Active Wagon διαθέτει επιπρόσθετα τα Slippery και Trail, τα οποία διαχειρίζονται πιο αποτελεσματικά την κίνηση των τροχών σε λάσπη, άμμο, χιόνι και άλλες επιφάνειες με μειωμένη πρόσφυση.