Στο φως το νέο VW Golf!


Οι πρώτες φωτογραφίες για την 8η γενιά του Golf αποκαλύφθηκαν. Ποιές οι αλλαγές στη σχεδίαση και τους κινητήρες…

  • 25/8/2016

Μπορεί η VW να αντιμετωπίζει προβλήματα με τους προμηθευτές για την παραγωγή του υπάρχοντος Golf, ωστόσο τίποτε δεν φαίνεται να στέκεται εμπόδιο για την 8η γενιά που θα παρουσιαστεί στο προσεχές σαλόνι του Παρισιού, όπως συνέβη και με τον προκάτοχο.

Η VW μπορεί να κρατάει ως επτασφράγιστο μυστικό όλα τα στοιχεία που αφορούν στο δημοφιλές Golf, ωστόσο η διαρροή συνέβη.

Στο διαδίκτυο κυκλοφόρησαν οι πρώτες φωτογραφίες, από τις οποίες μπορούμε να συμπεράνουμε πώς οι αισθητικές αναφορές στα Passat και Tiguan είναι κάτι περισσότερο από σαφείς.

Οι αισθητικές διαφοροποιήσεις είναι περιορισμένες ωστόσο και αφορούν στο εμπρός και το πίσω μέρος του αμαξώματος.

Ειδικότερα εμπρός, νέα φώτα με διπλά LED ημέρας, ανασχεδιασμένος προφυλακτήρας και πίσω προφυλακτήρας νέας σχεδίασης με ενσωματωμένες τις απολήξεις της εξάτμισης.

Αν και εικόνα για το εσωτερικό δεν έχουμε, είναι κάτι περισσότερο από σίγουρο ότι θα περιλαμβάνεται τουλάχιστον στον έξτρα εξοπλισμό ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 12,3” και φυσικό το σύστημα infotainment που λάνσαρε πρόσφατα η VW στα Passat και Tiguan.

Σε ότι αφορά τους κινητήρες, θα τοποθετηθεί η νέα γενιά των συνόλων βενζίνης TSI και ντήζελ TDI. Έτσι τη βασική έκδοση θα εφοδιάζει ο 1.0 TSI των 115 ίππων, όμως ο 1.4 TSI θα δώσει τη σκυτάλη στο νέο 1.5 TSI απόδοσης 130 ή 150 ίππων, όπως και ο 1.6 TDI στον ολοκαίνουργιο 1.5 TDI με διαβαθμισμένη απόδοση 90, 110 ή 130 ίππους.

Έπειτα από το ντεμπούτο στην έκθεση του Παρισιού θα ξεκινήσει η διάθεσή του στην Ευρωπαϊκή αγορά.