SUBARU LEGACY: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ!


Εικόνες από το ολοκαίνουριο Subaru Legacy διέρρευσαν στο διαδίκτυο!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
  • 5/2/2014

Το ντεμπούτο του θα γίνει στο Chicago Auto Show (8 έως 17 Φεβρουαρίου 2014), αλλά αρκετές φωτογραφίες του νέου μεγάλου sedan της Subaru έχουν κυκλοφορήσει ήδη στο διαδίκτυο.

Η 6η γενιά του Subaru Legacy θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι αρκετά συντηρητική σε σχέση με αυτό που μας είχε προϊδεάσει η εταιρεία όταν παρουσίασε το πρωτότυπο και αρκετά δυναμικό Legacy Concept. Το πρωτότυπο είχε παρουσιαστεί το 2013 στο Los Angeles Auto Show και ήταν αρκετά εντυπωσιακό και σπορτίφ, αλλά δεν είναι και η πρώτη φορά που η ιαπωνική εταιρεία παρουσιάζει ένα μοντέλο παραγωγής αρκετά πιο... συγκρατημένο σε σχέση με το πρωτότυπο στο οποίο βασίζεται.

Το νέο Legacy έχει αρκετές σχεδιαστικές ομοιότητες με το νέο Subaru WRX, ιδίως στο εμπρός μέρος, που τα φωτιστικά σώματα διαθέτουν παρόμοιο σχήμα. Υπάρχουν φυσικά και άλλα σημεία τα οποία εναρμονίζουν το νέο Legacy με την τελευταία σχεδιαστική ταυτότητα της εταιρείας και αυτά περιλαμβάνουν τη μεγάλη μάσκα εμπρός με τις γρίλιες, τους πιο στρογγυλεμένους προφυλακτήρες και την πιο κεκλιμένη γραμμή της οροφής ιδίως στο πίσω μέρος που προσθέτει στην πιο δυναμική εικόνα του συνόλου.

Το πίσω μέρος δείχνει πιο επιθετικό σε σχέση με το παρελθόν, με τα φωτιστικά σώματα σε αυτό το σημείο να είναι πιο λεπτά και το καπό πιο μικρό και κεκλιμένο. Στο εσωτερικό έχουμε νέα σχεδίαση με τον πίνακα οργάνων και την κεντρική κονσόλα να είναι εντελώς νέα. Στα highlight η μεγάλη οθόνη αφής για τα συστήματα infotainment, το νέο τιμόνι και το νέο ταμπλό που δείχνει να είναι καλύτερα... οργανωμένο σε σχέση με το παρελθόν.

Δεν υπάρχουν ακόμα επίσημες πληροφορίες για τα τεχνικά του νέου Legacy αλλά αυτό που περιμένουμε είναι ότι κάτω από το καπό θα υπάρχουν τα γνωστά 4κύλινδρα boxer μηχανικά σύνολα των 2,0 και 2,5 λίτρων που υπάρχουν και στα Impreza και Forester. Το πιθανότερο είναι ότι θα υπάρχουν και οι νέας γενιάς υπερτροφοδοτούμενοι boxer κινητήρες από το WRX.

Οι πωλήσεις του νέου μοντέλου θα ξεκινήσουν μέσα στο 2014.