Subaru Viziv Performance STI concept


Η Subaru θα παρουσιάσει στην έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο το πρωτότυπο Viziv Performance STI το οποίο αναμένεται ν’ αποτελέσει τη βάση για το επόμενο WRX STI.


 

  • 11/1/2018

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.

Σύμφωνα με τον κ. Mamoru Ishii, επικεφαλής σχεδιασμού της ιαπωνικής εταιρείας, το πρωτότυπο αυτό ενσωματώνει πολλά αισθητικά και δομικά στοιχεία από το επόμενο WRX STI. Στις φωτογραφίες που έχουν δοθεί ως τώρα στον Τύπο, διακρίνουμε τη μεγαλύτερων διαστάσεων πίσω αεροτομή, από πριν, και την εντυπωσιακότερη σχεδίαση του αμαξώματος.

Προς το παρόν, οι Ιάπωνες δεν ανακοινώνουν οτιδήποτε αφορά στον κινητήρα και την πλατφόρμα στην οποία θα βασίζεται το καινούργιο μοντέλο αλλά θεωρείται σίγουρο ότι θα βασίζεται σε μια καινούργια που εξελίσσουν.

Πάντως, ο κ. David Dello Stritto, Διευθυντής Πωλήσεων και Μάρκετινγκ της Subaru για την Ευρωπαϊκή αγορά, ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρχει ο υπερτροφοδοτούμενος boxer των 2,5 l, επειδή δεν θα πληροί τα Ευρωπαϊκά πρότυπα προστασίας του περιβάλλοντος. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, στη θέση του θα τοποθετηθεί ένας δίλιτρος boxer υβριδικής διάταξης. Ο θερμικός θα κινεί τους εμπρός τροχούς και ο ηλεκτροκινητήρας τους πίσω, όποτε χρειαστεί από τις συνθήκες πρόσφυσης του δρόμου.