Subaru WRX STi 2015: Ο «θρύλος» επιστρέφει!


Με το παραδοσιακό αγωνιστικό μπλε και χρυσές ζάντες, στις εικόνες που «διέρρευσαν» πριν την αποκάλυψή του στο Ντιτρόιτ.

  • 8/1/2014

Η εμφάνισή του μπορεί να μην παραπέμπει, ατυχώς, στο εντυπωσιακό WRX Concept που παρουσίασε η Subaru στη Φρανκφούρτη τον Σεπτέμβριο του 2013, αλλά το νέο WRX STi έχει όλα τα στοιχεία της μακράς του παράδοσης, όπως φαίνεται στις πρώτες εικόνες που βρήκαν «μυστηριωδώς» το δρόμο τους προς τη δημοσιότητα λίγες μέρες πριν την επίσημη παρουσίαση του ιαπωνικού αυτοκινήτου στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Βόρειας Αμερικής (NAIAS), στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ.

Τα παραδοσιακά του αυτά στοιχεία είναι, αναμφίβολα, η μπλε απόχρωση με την οποία το Impreza είχε γράψει ιστορία στις Ειδικές Διαδρομές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, οι χρυσές ζάντες, η ευμεγέθης πίσω πτέρυγα. Ένα ακόμα στοιχείο αισθητικής διαφοροποίησης από την έκδοση WRX είναι και η γρίλια.

Για τις μηχανικές προδιαγραφές του WRX STi θα πρέπει να περιμένουμε τα εγκαίνια της έκθεσης του Ντιτρόιτ, καθώς οι φήμες διίστανται σχετικά με τον κινητήρα του.

Εικάζεται ότι μπορεί να τοποθετηθεί ο Turbo 2.5 λίτρων και 305 ίππων του προκατόχου του, είτε μια αναβαθμισμένη έκδοση του δίλιτρου της έκδοσης WRX, που αποδίδει 268 ίππους. Εν αναμονή, λοιπόν...