Suzuki Jimny 2015: 16 χρόνια μετά!


Ένα ακόμα φρεσκάρισμα δέχτηκε το αειθαλές μικρό «off-road» της Suzuki.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΟΣ
  • 8/11/2014

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η ανανέωση ενός μοντέλου πρέπει να λαμβάνει χώρα σε ένα χρονικό διάστημα μεταξύ των 4 έως 6 χρόνων, αλλά προφανώς δεν αναφέρονται στο κλασικό πλέον «off-road» της ιαπωνικής φίρμας. Το Suzuki Jimny λοιπόν έπειτα από 16 χρόνια στην παραγωγή δέχτηκε ένα ακόμα μικρό φρεσκάρισμα που αφορά κυρίως σε μικρές αισθητικές και εξοπλιστικές παρεμβάσεις.

Οι αλλαγές αυτές ήταν βεβαίως αναγκαίες ούτως ώστε το μικρό τετρακίνητο της Suzuki να μπορεί να είναι συμβατό με τις νέες αυστηρότερες νόρμες της Ευρώπης. Έτσι, όλα τα Suzuki Jimny του 2015, διαθέτουν έναν ολοκαίνουριο πίνακα οργάνων με πληρέστερες ενδείξεις που συμπεριλαμβάνουν «Tyre Pressure Monitoring System» (TPMS - Σύστημα Ελέγχου Πίεσης Ελαστικών) και «Gear Shift Indicator» (GSI - Ένδειξη Επιλογής Σχέσης) ώστε να βοηθάει τον οδηγό να κάνει μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου κατά την οδήγηση, ενώ στο βασικό εξοπλισμό ανήκει και το ESC (Electronic Stability Control).

Εξωτερικά έχουμε νέα χρώματα («Steel Silver» και «Khaki Green») και νέες ζάντες αλουμινίου 15 ιντσών, ενώ στο εσωτερικό υπάρχουν νέες επενδύσεις καθισμάτων και νέο τριάκτινο τιμόνι.

Ωστόσο τίποτα δεν αλλάζει κάτω από το καπό που παραμένει ο γνωστός κινητήρας βενζίνης του Jimny των 1,3 λίτρων. Σε συνδυασμό με το μηχανικό κιβώτιο οι εκπομπές CO2 είναι 162 gr/km και με το αυτόματο 167 gr/km.

Να σημειώσουμε ότι η ελληνική αντιπροσωπεία έχει ξεκινήσει ήδη την διάθεση του ανανεωμένου Jimny του 2015.