Suzuki SX4 S-Cross 2016: Αποκάλυψη για το SUV


Η Suzuki αποκάλυψε το ανανεωμένο SX4 S-Cross πριν από την επίσημη παρουσίασή του στη Γαλλία, στο Paris Motor Show 2016.

  • 28/7/2016

Βεβαίως, οφείλουμε να ευλογήσουμε και λίγο τα... γένια μας καθώς από τον Φεβρουάριο σας είχαμε αποκαλύψει το compact crossover της Suzuki μέσω μία διαρροής που είχε γίνει από εσωτερική παρουσίασή του στη Suzuki για τα επερχόμενα μοντέλα της.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

Οι αισθητικές αλλαγές είναι ριζικές στο ανανεωμένο SX4 S-Cross σε τέτοιο σημείο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μέχρι και νέο μοντέλο. Με νέο καπό, φωτιστικά σώματα, μάσκα με κάθετες γρίλιες και νέο προφυλακτήρα, το νέο «πρόσωπο» του S-Cross θυμίζει αρκετά εκείνο του μικρότερου νέου Vitara, ενώ το ίδιο ισχύει και για το πίσω μέρος. Τα νέα εμπρός φωτιστικά σώματα ενσωματώνουν και φώτα ημέρας LED ενώ το νέο καπό είναι πιο μυώδες.

Στο πίσω μέρος η πιο εμφανείς αλλαγές είναι στα φωτιστικά σώματα και τον προφυλακτήρα. Στο εσωτερικό θα υπάρχουν εκδόσεις και με διχρωμία στο ταμπλό και νέες επενδύσεις, ενώ αλλαγές θα υπάρχουν τόσο στον πίνακα οργάνων (με νέα έγχρωμη οθόνη LCD ανάμεσα από τα δύο όργανα) όσο και στην κεντρική κονσόλα.

Παρότι η ιαπωνική εταιρία δεν έχει ακόμα δώσει επίσημες πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η ανάρτηση θα έχει νέο set-up και θα αυξηθεί και η απόσταση από το έδαφος ώστε να βελτιωθούν οι δυνατότητες «off-road» του οχήματος. Κάτω από το καπό θα υπάρχει και η νέα γενιά turbo κινητήρων άμεσου ψεκασμού βενζίνης της οικογένειας BOOSTERJET (ένας 1.0 λίτρου και ένας 1.4). Την γκάμα θα συμπληρώνει ο κινητήρας πετρελαίου των 1,6 λίτρων. Ο μικρότερος 1.0 θα συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων, ενώ ο 1.4 θα διατίθεται είτε με μηχανικό 6 σχέσεων είτε με αυτόματο 6 σχέσεων.

Όσον αφορά τον κινητήρα των 1,4 λίτρων που είδαμε και στο Vitara με 140 PS και 220 Nm ροπής, στο μικρότερο crossover της Suzuki διατίθεται και σε εκδόσεις με κίνηση μόνο στους εμπρός τροχούς όσο και σε τετρακίνητες. Πιστεύουμε ότι το ίδιο θα ισχύει και για το S-Cross.