Suzuki SX4 S-Cross 2016: Με 1.0 και 1.4 Boosterjet!


Αυτές είναι οι πρώτες φωτογραφίες του SX4 S-Cross facelift που διέρρευσαν από μία παρουσίαση σε dealer.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
  • 16/2/2016

Στην έκθεση της Γενεύης η Suzuki παρουσιάζει το ανανεωμένο SX4 S-Cross.

Έχουν περάσει κιόλας σχεδόν τρία χρόνια από την πρώτη παρουσίαση του Suzuki SX4 S-Cross και έφτασε η ώρα για ανανέωση. Οι αισθητικές αλλαγές είναι αρκετά εκτεταμένες με τα νέα φωτιστικά σώματα και τη νέα μεγαλύτερη μάσκα με κάθετες γρίλιες αντί για τις οριζόντιες στο προ facelift μοντέλο.

Ανασχεδιασμένο είναι και το εμπρός καπό ενώ νέος είναι και ο εμπρός προφυλακτήρας. Παρότι οι στις πρώτες δύο φωτογραφίες δεν μπορούμε να δούμε το πίσω μέρος, το πιθανότερο είναι ότι και σε αυτό το σημείο θα υπάρχουν αλλαγές ώστε το σύνολο να είναι πιο ομοιογενές.

Στο εσωτερικό βλέπουμε ότι πλέον θα υπάρχει και διχρωμία στο ταμπλό και νέες επενδύσεις, ενώ αλλαγές θα υπάρχουν τόσο στον πίνακα οργάνων (με νέα έγχρωμη οθόνη LCD ανάμεσα από τα δύο όργανα) όσο και στην κεντρική κονσόλα. Το πιθανότερο είναι ότι η Suzuki θα δίνει περισσότερες δυνατότητες διαμόρφωσης του εσωτερικού, οι οποίες βεβαίως θα κάνουν το αυτοκίνητο πιο ιδιαίτερο σε κάθε περίπτωση.

Οι μεγαλύτερες αλλαγές όμως αναμένεται να είναι κάτω από το καπό του ανανεωμένου SX4 S-Cross. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η ανάρτηση θα έχει νέο set-up και θα αυξηθεί και η απόσταση από το έδαφος ώστε να βελτιωθούν οι δυνατότητες «off-road» του οχήματος. Κάτω από το καπό θα υπάρχει και η νέα γενιά turbo κινητήρων άμεσου ψεκασμού βενζίνης της οικογένειας BOOSTERJET (ένας 1.0 λίτρου και ένας 1.4). Την γκάμα θα συμπληρώνει ο κινητήρας πετρελαίου των 1,6 λίτρων. Ο μικρότερος 1.0 θα συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων, ενώ ο 1.4 θα διατίθεται είτε με μηχανικό 6 σχέσεων είτε με αυτόματο 6 σχέσεων.

Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν το ανανεωμένο Suzuki SX4 S-Cross να ξεκινήσει να διατίθεται μέσα στο ερχόμενο καλοκαίρι.