Τα πρώτα επίσημα teaser για το Skoda Scala (video)


Μετά την αναγγελία της επίσημης ονομασίας η τσέχικη εταιρία ξεκινά ένα κύκλο από teaser στοιχεία και με την πρώτη καμουφλάζ φωτογραφία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 24/10/2018

Στο σαλόνι του Παρισιού είχαμε δει το πρωτότυπο Vision και στη συνέχεια η Skoda γνωστοποίησε την ονομασία του νέου της hatch που θα αντικαταστήσει το Rapid και θα εκπροσωπεί την εταιρία στην κατηγορία με το DNA αλλά και αρκετές τεχνολογίες από το VW Golf. Συγκεκριμένα, το Scala θα βασίζεται στην πλατφόρμα A0 MQB και με μήκος αμαξώματος στα 4.362 mm και πλάτος στα 1.793 mm θα είναι ελαφρώς πιο μακρύ και πιο φαρδύ από το Golf.

Ωστόσο, οι χώροι για τους επιβάτες αναμένονται σε καλύτερα επίπεδα χάρη και στην πιο έξυπνη εσωτερική εκμετάλλευση (μεταξόνιο στα 2.469 mm) που αποτελεί και το σήμα κατατεθέν κάθε Skoda. Χαρακτηριστικό είναι πως το πορτμπαγκάζ θα ξεκινά από τα 467 lt και θα φτάνει τα 1.410 lt με τις ράχες των πίσω καθισμάτων πεσμένες. Το ταμπλό θα έχει την αύρα από την Octavia και με κυρίαρχο στοιχείο μία προαιρετική touch-screen διαγώνιου 12,5’’, με πλήρη υποστήριξη σε συνδεσιμότητα.

H γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει πέντε εκδόσεις, όλες turbo άμεσου ψεκασμού με start/stop, ανάκτηση ενέργειας και φίλτρα μικροσωματιδίων, βενζίνης, πετρελαίου και CNG. Προς το παρόν η Skoda αναφέρει μόνο πως η απόδοση της γκάμας θα ξεκινά από τους 90 PS και θα φτάνει τους 150 PS, προφανώς περιλαμβάνοντας τους κινητήρες 1.0 TSI, 1.5 TSI και 1.6 TDI.

"Με το νέα Škoda Scala ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο στο τμήμα των συμπαγών αυτοκινήτων Škoda", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Bernhard Maier. "Είναι ένα εντελώς νέο προϊόν που θέτει σημεία αναφοράς σε αυτόν τον τομέα όσον αφορά την τεχνολογία, την ασφάλεια και το σχεδιασμό. Το Scala ενσωματώνει τέλεια την έξυπνη πρακτικότητα κάθε Skoda. Είμαστε πεπεισμένοι ότι το Scala θα έχει την καλύτερη ευκαιρία να επαναπροσδιορίσει την θέση της Škoda στην κατηγορία".