Techart Panamera: Νέα Techtronic αύξηση ισχύος


Ο χρόνος δε σταματά ούτε για τους βελτιωτές. Έτσι, η Techart φροντίζει και για την υβριδική έκδοση της Porsche Panamera. Έπειτα από τις επεμβάσεις της, η τιμή της μέγιστης ροπής του κινητήρα φτάνει τα σχεδόν 1.000 Nm!

 
  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ, ΦΩΤ.: TECHART
  • 27/11/2018

Προκειμένου να πείσει ακόμα και τους τελευταίους αμφισβητίες, ο βελτιωτής της Porsche, Techart, παρουσιάζει ένα νέο kit τροφοδοσίας που ονομάζεται Techtronic για την Panamera Turbo S E-Hybrid. Όπως συμβαίνει συχνά, ενώ το όχημα «βάσης» δεν είναι αδύναμο (680 PS και 850 Νm), δείχνει τελικά πού οδηγεί η διαδρομή. Επειδή με την περαιτέρω ανάπτυξη της αυτοκινητοβιομηχανίας, πρέπει να συμβαδίζουν και οι βελτιωτές, ώστε να μην χάσουν την επαφή. Σε αυτό το πλαίσιο ανήκει το υβριδικό σύστημα.

GrandGT με extra ώθηση

Η Techart-Panamera Hybrid φτάνει σε ισχύ τα 770 PS και σε μέγιστη ροπή τα 980 Nm. Το βελτιωμένο Sport Turismo φτάνει από στάση τα 100 km/h σε μόλις 3,2 sec και επιταχύνει το πολύ ως τα 316 km/h. Το κύριο σημείο των επεμβάσεων ήταν η δημιουργία μιας λειτουργικής αλληλεπίδρασης μεταξύ του ηλεκτροκινητήρα και του κινητήρα εσωτερικής καύσης. Σύμφωνα με τα δικά τους στοιχεία, προηγείται εντατική διαδικασία εξέλιξης και δοκιμών. Αντίθετα, η εμφάνιση είναι ήδη γνωστή με το όνομα Grand GT, το οποίο περιλαμβάνει τις εξόδους αέρα, τον πίσω διαχύτη και τα τελικά καζανάκια της εξάτμισης από τιτάνιο στο αμάξωμα από carbon.

Ωστόσο, ο σχεδιασμός ετοιμάστηκε ειδικά για την υβριδική Panamera και παίζει το χρώμα acid green σε όλες τις όψεις της έντασης. Φυσικά, οι μεγάλες ζάντες των 22 in. και τα υπερβολικά σε ποσότητα φύλλα βαφής είναι στοιχεία εντυπωσιακά. Πάντως, το ανοικτό πράσινο βρίσκεται επίσης στο εσωτερικό ως σημάδι της ευθείας στην κορυφή του τιμονιού, τόσο ως υποβοήθηση οδήγησης όσο και ως ραφή στα καθίσματα. Όποιος θέλει περισσότερα, η Techart μπορεί επίσης να προσαρμόσει μεμονωμένα τμήματα του εσωτερικού σχεδιασμού. Η Techart Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo θα γιορτάσει την πρεμιέρα της στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Essen.