Τι το ιδιαίτερο έχει αυτό το πρωτότυπο αυτοκινητάκι της Citroen; (video)


Το Amni One είναι ένα μικροσκοπικό ηλεκτρικό αυτοκινητάκι που θα παρουσιαστεί στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης.

  • 19/2/2019

Αυτό που ξεχωρίζει το Amni One είναι πως το πλάτος του δεν ξεπερνά τα 1,5 m και υπάγεται στις προδιαγραφές των μικρών τετράτροχων χαμηλής ισχύος έτσι ώστε στις περισσότερες χώρες να μην είναι απαραίτητη η άδεια οδήγησης για την χρήση του. Το μήκος του φτάνει τα 2,5 m και φυσικά είναι διθέσιο, οπότε μπορείτε να υποθέσετε πως από πλευράς μεγέθους έχουμε να κάνουμε με κάτι αντίστοιχο όπως στα smart πρώτης γενιάς.

Το Amni One είναι πλήρως ηλεκτρικό και μπορεί να αναπτύξει την μέγιστη ταχύτητα των 45 km/h. Η αυτονομία του φτάνει τα 100 km, οι μπαταρίες βρίσκονται στο πάτωμα και μια πλήρη φόρτιση σε δημόσιο σταθμό ή σε Wallbox δεν ξεπερνά τις 2 h. Το απόβαρο δεν ξεπερνά τα 425 kg.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει εσωτερικό με τις ψηφιακές ενδείξεις και το κάθισμα του συνοδηγού πιο πίσω. Ενδιαφέρον έχει και η εναλλαγή των πάνελς ή των προσθαφαιρούμενων προστατευτικών στους τροχούς, όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο. Οι πόρτες ανοίγουν και προς την αντίθετη κατεύθυνση για πιο εύκολη αποβίβαση (ή επιβίβαση αν προτιμάτε). Το Amni One προορίζεται για carsharing ή leasing που ανεβαίνει συνεχώς στην Ευρώπη.