Tο ανανεωμένο Audi R8 θα έχει και νέες εκδόσεις


Το κορυφαίο από πλευράς επιδόσεων Audi έχει μπει σε τροχιά ανανέωσης που θα φέρει μαζί μία καινούργια βασική έκδοση καθώς και μία πανίσχυρη κορυφαία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 15/6/2018

Οι φήμες για την ανανέωση του super car της Audi, του R8, ακούγονται εδώ και καιρό, όμως πλέον αρχίζουν και γίνονται πιο συγκεκριμένες. Παράλληλα όλα και κάποια ελαφρώς καμουφλαρισμένα μοντέλα προ-παραγωγής φωτογραφίζονται σε δοκιμές τους στο δρόμο. Οι αισθητικές αλλαγές θα εντοπίζονται κατά κύριο λόγο στη μάσκα, η οποία θα είναι πιο δυναμική και επιβλητική, με διαφοροποιημένες εισαγωγές αέρα. Παράλληλα θα υπάρχουν και διαφοροποιημένα μαρσπιέ.

Επίσης σε κάποια από τα καμουφλαρισμένα πρωτότυπα υπάρχει μια μικρή αεροτομή καθώς και ιδιαίτερα μεγάλες απολήξεις της εξάτμισης, στοιχεία που αποτελούν εκτός απροόπτου ένδειξη για την κορυφαία εκδοχή. Η οποία θα ονομάζεται εκτός απροόπτου GT, θα κινείται από τον ατμοσφαιρικό V10 των 5.200 cc, που για την περίσταση θα ανέβει τουλάχιστον στα 650 PS. Μάλιστα γίνεται λόγος ακόμα και για 670 PS, ενώ υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να διαθέτει και ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα, όπως στη Lamborghini Huracan Performante.

Στον αντίποδα θα υπάρχει μια νέα βασική και κυρίως πιο προσιτή οικονομικά εξακύλινδρη έκδοση με τον V6 των 2.900 cc που χρησιμοποιείται ήδη στην Porsche Panamera αλλά και τα Audi RS4 και RS5. Για το R8 η απόδοσή του μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει τα 500 PS, ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο να είναι διαθέσιμες σε δύο εκδόσεις από πλευράς απόδοσης.