Το βρετανικό super sport cabriolet ετοιμάζεται


Αυτόν τον καιρό ετοιμάζεται στις τάξεις του Βρετανού κατασκευαστή σπορ αυτοκινήτων, Aston Martin, ο διάδοχος της Vanquish. Θα βασίζεται στην DB11, θα ονομάζεται DBS Superleggera και θα διαθέτει και cabriolet εκδοχή.

 
  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 26/10/2018

Αν και η αναμονή για το λανσάρισμα της Aston Martin DBS Superleggera, ως διαδόχου της Vanquish, διήρκεσε ως το φετινό καλοκαίρι, τότε που παρουσιάστηκε η coupe εκδοχή, για το cabriolet (έκδοση Volante) θα πρέπει να περιμένουμε έως το καλοκαίρι του 2019. Πάντως, όπως στο coupe, έτσι και στην DBS Superleggera Volante, οι μηχανικοί της Aston Martin χρησιμοποίησαν ως βάση το αλουμινένιο chassis της DB11. Και για να υπογραμμιστούν οι ακραία σπορτίφ αξιώσεις της DBS, τα δεδομένα της ανάρτησης ρυθμίστηκαν εκ νέου. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται η χρήση ζαντών διαστάσεων άνω των 20 in, καθώς και το σύστημα πέδησης από carbon-κεραμικά υλικά.

Το αμάξωμα είναι από carbon

Το αμάξωμα θα κατασκευάζεται από carbon, ενώ η οροφή θα είναι φυσικά και πάλι υφασμάτινη. Για να πληρούνται δε οι απαιτήσεις των κατόχων του αυτοκινήτου σε ό,τι αφορά την ισχύ του κινητήρα, η Aston Martin τοποθετεί το θηριώδη bi-turbo V12 των 5,2 lt., ο οποίος αναμένεται να αποδίδει τουλάχιστον 650 PS, με δεδομένο ότι η νέα DB11 AMR είναι ισχύος 630 PS. Ωστόσο, οι Βρετανοί είχαν στις σκέψεις τους για την περαιτέρω αύξηση της ισχύος υβριδικά στοιχεία από το super sport μοντέλο Valkyrie. Τέλος, δεδομένο θεωρείται ότι τη μετάδοση της δύναμης στους πίσω τροχούς θα αναλάβει ένα σπορ αυτόματο κιβώτιο, 8 σχέσεων.