To Everus EV θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό Honda ευρείας παραγωγής!


Για να ακριβολογούμε το μοντέλο που βλέπετε είναι ένα concept πάνω στο οποίο θα βασιστεί το EV που θα περάσει στην παραγωγή προς τα τέλη του χρόνου και που θα κυκλοφορήσει στην Κίνα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 25/4/2018

Η αγορά της Κίνας έχει μεγάλη ανάγκη από αυτοκίνητα μηδενικών ρύπων (δηλ. ηλεκτρικά) και όπως είναι λογικό πολλοί κατασκευαστές θα λανσάρουν τα πρώτα τους EV στην εκεί αγορά. Ειδικά οι Ασιάτες (κατασκευαστές), όπως η Honda που ανακοίνωσε το Everus, το οποίο θα κατασκευάζεται σε συνεργασία με την κινεζική GAC.

Προς το παρόν οι Ιάπωνες έχουν δώσει στην δημοσιότητα μόνο μία φωτογραφία. Ωστόσο, η χρονική στιγμή που επέλεξαν κάθε άλλο παρά τυχαία είναι αφού σήμερα σήκωσε την αυλαία της η έκθεση του Πεκίνου. Σχεδιαστικά το Everus έχει μία crossover προσέγγιση που μας παραπέμπει σε μια πιο μινιμάλ εκδοχή του HR-V πασπαλισμένη με φουτουριστικά στοιχεία.

Το συγκεκριμένο concept μπορεί να αφορά στην κινεζική αγορά, αλλά η Honda έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό πως μέσα στο 2019 θα προχωρήσει στην παραγωγή και ενός ηλεκτρικού ευρείας παραγωγής δίνοντας μας μια πρόγευση από το Urban EV. Μέχρι το 2020 η Honda σκοπεύει να έχει στην παγκόσμια γκάμα της 20 ηλεκτροϋβριδικές εκδόσεις.