Το Everus VE-1 είναι ένα ηλεκτρικό Honda


Τα καλά νέα είναι πως αυτό το SUV είναι πλήρως ηλεκτρικό και με αυτονομία που φτάνει τα 340 χιλιόμετρα.

  • 27/11/2018

Τα κακά είναι πως αποτελεί συμπαραγωγή της Honda με την Guangzhou Automotive, κάτι που σημαίνει πως η διάθεσή του θα περιοριστεί στην αγορά της Κίνας που είναι και η μεγαλύτερη για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Πάντως, υπάρχει ένα σχετικό ενδιαφέρον μιας και το VE-1 αποτελεί ουσιαστικά το πρώτο BEV ευρείας παραγωγή της Honda δείχνοντας μία ένδειξη και για το τι περιμένουμε στην Ευρώπη.

Μάλιστα το Everus VE-1 βασίζεται στην πλατφόρμα του HR-V, κάτι που κάνει τα πράγματα ακόμη πιο ενδιαφέροντα. Το σύστημα πρόωσης περιλαμβάνει έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 161 PS και ροπής 280 Nm. Στο πίσω μέρος υπάρχουν μπαταρίες λιθίου-ιόντων με χωρητικότητα 54,6 kWh, ενώ ο οδηγός έχει στην διάθεσή του τρία προφίλ κίνησης, τα Normal, Sport και Battery Saver.

Συγκριτικά και για να έχετε μία εικόνα να πούμε πως το Everus VE-1 κοστίζει στην Κίνα περίπου 24.600 δολάρια και είναι σχεδόν 6.000 δολάρια ακριβότερο από το συμβατικό HR-V. Από το νέο έτος η Honda θα λανσάρει ακόμη ένα ενδιαφέρον και με ρετρό σχεδίαση BEV για την κινεζική αγορά, το Urban EV, το οποίο φήμες το θέλουν να φτάνει και στην Ευρώπη.