Το Fisker Emotion παρουσιάσθηκε στην έκθεση CES


Οι πληροφορίες μας επιβεβαιώθηκαν και το πολυτελές saloon -με στιλ που παραπέμπει περισσότερο σε coupe- παρουσιάστηκε στην έκθεση ηλεκτρονικών CES στο Las Vegas.

  • 10/1/2018

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Η εταιρία του Henrik Fisker (o οποίος έχει σχεδιάσει μεταξύ άλλων την Aston Martin Vantage, την BMW Z8 κ.α.) με το πολύ ενδιαφέρον ντιζάιν επανέρχεται με το ελκυστικό και πλήρως ηλεκτρικό Emotion που έχει τελική 220 km/h.

Το ενδιαφέρον στο Emotion είναι πως διαθέτει νέας γενιάς solid μπαταρίες που θα φορτίζουν πολύ γρήγορα (σε μερικά λεπτά) και θα προσφέρουν αυτονομία πάνω από 500 km σε πραγματικές συνθήκες κίνησης. Προς το παρόν η Fisker δεν έχει επιβεβαιώσει κάτι επίσημα αφού οι νέοι συσσωρευτές θα είναι έτοιμοι το 2020.

Σχεδιαστικά το Emotion είναι τετράθυρο με τις πόρτες να ανοίγουν με στιλ «πεταλούδας», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Fisker. . Στο εσωτερικό υπάρχει ο high-tech αέρας και τρεις οθόνες. Για τους πίσω επιβάτες προαιρετικά υπάρχει μία μεγάλη 27 ιντσών. Φυσικά υπάρχει πλήρη υποστήριξη για σύνδεση με φορητές συσκευές

To Fisker Emotion είναι τετρακίνητο με συνδυασμένη ισχύ στα περίπου 780 PS και έχει παρόμοιες διαστάσεις με το Tesla Model S του Elon Musk. Διαθέτει πέντε αισθητήρες LiDAR ώστε να υποστηρίζεται η αυτόνομη τεχνολογία επιπέδου 4.

Το βασικό υλικό κατασκευής του πλαισίου και του αμαξώματος είναι το αλουμίνιο και το ανθρακόνημα ώστε το απόβαρο να παραμείνει χαμηλά. Το Emotion θα διατίθεται από του χρόνου στις ΗΠΑ στην τιμή των 129.900 δολαρίων και ένα χρόνο αργότερα με τις νέες μπαταρίες με μεγαλύτερη αυτονομία που θα φτάνει τα 800 km.