Το Honda Civic Type R στην πίστα


Ενθουσιασμένος ο Tarquini με το νέο «θηριάκι» της Honda.

  • 22/11/2013

Η Honda ξεκίνησε πεοσφάτως το πρόγραμμα εξέλιξης του νέου Civic Type R στην ιδιόκτητη πίστα της εταιρείας στην Ιαπωνία, Tochigi Test Track, ακολουθώντας το εξαντλητικό πρόγραμμα δοκιμών που ήδη έχει πραγματοποιήσει στην Ευρώπη από τις αρχές του καλοκαιριού.

Το νέο Civic Type R θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο της Honda στην Ευρώπη, που θα είναι εφοδιασμένο με τον νέο VTEC TURBO κινητήρα της οικογένειας Earth Dreams Technology.

Ο νέος 2λιτρος υπετροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας  άμεσου ψεκασμού θα έχει κορυφαία ιπποδύναμη που θα ξεπερνά τους 280 ίππους και θα είναι συμβατός με τις προδιαγραφές εκπομπών ρύπων του EURO 6.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος δοκιμών στην πίστα του Nurburgring, στη Γερμανία ο οδηγός αγώνων της ομάδος της Honda στο WTCC, Gabriele Tarquini δήλωσε: «Tο αυτοκίνητο ήταν φανταστικό. Ήταν πραγματικά εντυπωσιακή η δύναμη και η ροπή του κινητήρα καθώς επίσης και το γενικότερο στήσιμο του. Είναι αξιοσημείωτη η κατευθυντικότητα του καθώς επίσης και η αμεσότητα του τιμονιού στις εντολές του οδηγού. Η συμπεριφορά του είναι παραπλήσια με αυτή του αγωνιστικού μου αυτοκινήτου. Κάθε στιγμή μπορείς να νιώσεις το DNA ενός Type R».