Το Hyundai i20N θα έχει 200 PS από 1.600 cc


H Hyundai θέλει να διεκδικήσει μερίδιο στην αγορά των hot hatches όλων των κατηγοριών και θα επεκτείνει την γκάμα Ν της προς τα κάτω.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 13/5/2019

Η Hyundai έχει αποφασίσει να επενδύσει στη γκάμα των μοντέλων της με τον κωδικό N. Τόσο σε αυτά που θα έχουν μόνο την εμφάνιση, όσο και σε εκείνα που θα είναι τα σκληροπυρηνικά. Με τους ισχυρούς κινητήρες και το σπορ χαρακτήρας.

Έτσι λοιπόν  και ακριβώς όπως έγινε με το i30Ν ο προγραμματισμός της εταιρείας περιλαμβάνει μια έκδοση Ν και για το μικρότερο i20. Η οποία θα κάνει την εμφάνισή της λίγο μετά την πρεμιέρα της νέας τους γενιάς. Κάτι που αναμένεται να γίνει του χρόνου, μιας και το τρέχον μοντέλο θα κλείσει φέτος πέντε χρόνια παρουσίας.

Ο στόχος είναι το i20N να ανταγωνιστεί μοντέλα όπως το Ford Fiesta ST και το VW Polo GTI και για το σκοπό αυτό ο 1.6 turbo της μάρκας θα ανέβει περίπου στα 200 PS, προκειμένου να εξασφαλίζει και τις απαιτούμενες επιδόσεις. Οι οποίες θα συνδυάζονται με πιο σφιχτή ανάρτηση, ενδεχόμενα και με μικρότερη απόσταση από το έδαφος, καθώς με αναβαθμισμένα φρένα.

Και επειδή δεν αρκεί ένα μοντέλο να είναι πιο σπορ αλλά θα πρέπει και να το δείχνει το top Hyundai i20 θα διαθέτει όλο το πακέτο. Από την πιο επιθετική μάσκα σε συνδυασμό με αντίστοιχο προφυλακτήρα, μέχρι την πίσω αεροτομή και τις διπλές απολήξεις της εξάτμισης.