Το Κ-ΖΕ θα είναι το νέο low-cost ηλεκτρικό της Renault (video)


Το πρωτότυπο ηλεκτρικό που βλέπετε κάνει την πρώτη του επίσημη εμφάνιση στο Παρίσι ως προπομπός ενός μοντέλου που θα ακολουθήσει του χρόνου.

  • 2/10/2018

Η γαλλική εταιρία με τόσο μεγάλη παράδοση στην ηλεκτροκίνηση (άλλωστε το Zoe είναι το δημοφιλέστερο EV στην Ευρώπη) δεν θα μπορούσε να μην ανακοινώσει τουλάχιστον ένα νέο μοντέλο μηδενικών ρύπων. Μάλιστα αυτό θα έχει ιδιαίτερα προσιτή τιμή πώλησης και προς το παρόν ονομάζεται K-Ze. Ως πρωτότυπο έχει ένα πλήρες infotainment σύνολο με όλες τις δυνατότητες συνδεσιμότητας και πλοήγησης.

Οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν αρχικά από την Κίνα (στην Ευρώπη σε περίπου δύο χρόνια) με την προσφερόμενη αυτονομία να φτάνει τα 250 km. Την βάση αποτελεί η πλατφόρμα CMF που χρησιμοποιείται και στο Kwid, ένα πολύ δημοφιλές crossover που πωλείται στην Ινδία.

Η Renault δεν αναφέρει σχεδόν τίποτα για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου αλλά φανταστείτε ένα crossover πόλης με διαστάσεις παρόμοιες του Captur. Παράλληλα ο Carlos Ghosn επιβεβαίωσε έως το 2020 τις υβριδικές εκδόσεις για τα Clio, Megane και Captur με τα δύο τελευταία να έχουν και plug-in εκδοχή.