Tο νέο Kia Ceed SW χωράει σχεδόν τα πάντα!


Η νέα γενιά Ceed κάνει την επίσημη πρεμιέρα της στο σαλόνι της Γενεύης παρατάσσοντας δίπλα στην hatchback έκδοση και το νέο Sportswagon για το οποίο θα έλεγε κανείς πως χωρά σχεδόν τα πάντα με ένα πορτμπαγκάζ που ξεκινά από τα 600 lt!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 6/3/2018

Καλά και ωραία και SUV αλλά όπως και να το κάνουμε τα station wagon αμαξώματα στις περισσότερες περιπτώσεις προσφέρουν μεγαλύτερη πρακτικότητα και ίσως να είναι και φτηνότερα. Τουλάχιστον σε ότι αφορά στην έκδοση Sportswagon του νέου Ceed κάτι τέτοιο φαίνεται να ισχύει με την ειδοποιό διαφορά να εντοπίζεται κλασικά από την μεσαία κολόνα και πίσω.

Ο πρόσθετος όγκος φαίνεται να εναρμονίζεται με απόλυτη επιτυχία στο ελκυστικό σχεδιαστικά αμάξωμα με τον πίσω πρόβολο να έχει 115 mm. Το μήκος του αμαξώματος φτάνει τα 4,6 m ( 95 mm σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο), το πλάτος τα 1,8 m ( 20 mm) και το ύψος τα 1,46 m (-20 mm). Χάρη στα 72 επιπλέον λίτρα η συνολική χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ φτάνει τα 600 lt και εκτοξεύεται όταν πέσουν τα πίσω αναδιπλούμενα καθίσματα σε αναλογία 40/20/40.

Το εσωτερικό αναμένεται πανομοιότυπο και να προέρχεται από το πεντάθυρο νέο Ceed όταν πλήρης θα είναι ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας. Από το «κοντύτερο» Ceed θα προέρχονται και οι κινητήρες με την βασική έκδοση βενζίνης να εφοδιάζεται με τον turbo 1.000άρη των 120 PS και ψηλότερα από το νέο 1.400άρη με τους 140 PS. Φυσικά θα υπάρχει και η ατμοσφαιρική έκδοση στα 1.400 cc, όπως και οι diesel εκδόσεις στα 1.600 cc.