To νέο Peugeot 508 θα είναι στην Γενεύη


H τωρινή περίοδος μπορεί να μονοπωλείται από τα SUV και τα crossover αλλά στην γαλλική εταιρία δεν ξεχνούν τις παραδοσιακές αρχές και τα υψηλά επίπεδα άνεσης που μόνο μία λιμουζίνα μπορεί να προσφέρει.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 12/2/2018

Η Peugeot προετοιμάζεται για την επίσημη πρεμιέρα της ναυαρχίδας της που θα πραγματοποιηθεί αρχές Μαρτίου στην ελβετική έκθεση. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η σχεδίαση θα είναι εντυπωσιακή με αρκετά τολμηρά στοιχεία με το μπροστινό μέρος να εναρμονίζεται με εκείνο του Peugeot 3008. Από το τελευταίο (και το 5008) θα προέρχονται τα μηχανικά μέρη, όπως και η πλατφόρμα, ενώ το αμάξωμα θα έχει μία κουπέ προσέγγιση (αλλά θα διατηρεί την τετράθυρη πρακτικότητα του).

Στο εσωτερικό αναμένεται να υπάρχει μία εξελιγμένη εκδοχή του i-cockpit, ενώ θα υπάρξουν και estate εκδόσεις που θα ανταγωνιστούν τις αντίστοιχες των Ford Mondeo, VW Passat, Skoda Superb, Opel Insignia Grand Sport κ.α. Ο εξοπλισμός θα είναι υπερπλήρης με όλες τις τεχνολογίες αιχμής (όπως ημιαυτόνομη οδήγηση), ενώ πιθανότατα να υπάρχει και plug-in υβριδική έκδοση. Αξίζει να σημειωθεί πως η Peugeot σχεδιάζει να λανσάρει και ένα σπορ SUV με την ονομασία 4008.