To Nissan IMs Concept είναι sedan με στοιχεία crossover (video)


Η μίξη στοιχείων από δύο διαφορετικές κατηγορίες έχει σαν αποτέλεσμα ένα κομψό όσο και δυναμικό πρωτότυπο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 15/1/2019

H αύξηση της δημοτικότητας των SUV και των crossover έχει σαν λογική και αναμενόμενη συνέπεια τη συμπίεση των άλλων κατηγοριών αυτοκινήτων. Από τις οποίες αυτές που δέχονται τη μεγαλύτερη πίεση είναι οι πιο παραδοσιακές. Μεταξύ αυτών και  κατηγορία που μια περίοδο κυριαρχούσε στις προτιμήσεις των αγοραστών, αυτή των σεντάν, που με την πάροδοι των χρόνων έχει συρρικνωθεί.

Προκειμένου λοιπόν να μην εξαφανιστεί πλήρως η Nissan αποφάσισε να συνδυάσει στοιχεία από τη συγκεκριμένη κατηγορία και από αυτή των crossover και έτσι στο Detroit παρουσίασε το αποτέλεσμα αυτού του συνδυασμού. Το οποίο είναι το IMs Concept που στην ουσία είναι ένα κομψό crossover με αναλογίες αμαξώματος που παραπέμπουν σε σεντάν.

Αισθητικά χαρακτηρίζεται από τις έντονες γραμμώσεις αλλά και τις καθαρές επιφάνειες, ενώ ενδιαφέρουσες σχεδιαστικές λεπτομέρειες είναι οι προβολείς του και οι κάθετες εισαγωγές αέρα. Εξίσου ενδιαφέρουσα και η διαμόρφωση του πίσω μέρους του, ενώ οι ζάντες του έχουν το εντυπωσιακό μέγεθος των 22 ιντσών.

Μεσαία κολώνα δεν υπάρχει, οι πόρτες ανοίγουν με ανάποδη φορά, ενώ η οροφή είναι από φιμέ κρύσταλλο με ένα χρυσό γεωμετρικό σχέδιο. Φουτουριστικό είναι και το εσωτερικό με το τιμόνι να θυμίζει αγωνιστικό αυτοκίνητο ή μαχητικό τζετ.

To Nissan IMs Concept είναι φυσικά ηλεκτρικό με μπαταρία 115 kWh η οποία τροφοδοτεί δύο ηλεκτροκινητήρες, που εξασφαλίζουν την τετρακίνηση και αποδίδουν συνδυαστικά 490 PS και 799 Nm. Με μια πλήρη φόρτιση μπορεί να καλύψει μέχρι και 611 km, ακόμα και αυτόνομα.