To Prato Orage είναι γαλλικό με ατμοσφαιρικό κινητήρα 900 ίππων


Το γαλλικό super car εντυπωσιάζει με τον κινητήρα του αλλά και λεπτομέρειες όπως οι συνδέσεις από χρυσό των ηλεκτρονικών συστημάτων.

  • 5/7/2019

Στο Goodwood Festival of Speed έκανε την εμφάνισή του το παντελώς άγνωστο Prato Orage. Πρόκειται για ένα γαλλικό super car που ναι μεν είχε κάνει τη εμφάνισή του πριν από δύο χρόνια, το 2017, αλλά χωρίς να έχει ανακοινωθεί τίποτα περισσότερο. Οι φήμες λένε πως υπάρχει ένα και μοναδικό και είναι βέβαια και αυτό που θα μπορεί να δει κανείς στο Goodwood και θα το οδηγήσει στη διάσημη πια ανάβαση o οδηγός του WEC (World Endurance Championship) Oliver Webb.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του γαλλικού super car δεν είναι φυσικά η αρκετά συντηρητική εμφάνισή του. Είναι ο κινητήρας του, ο οποίος λέγεται πως είναι ο πιο ισχυρός ατμοσφαιρικός που τοποθετείται σε μοντέλο παραγωγής -όσο βέβαια το Prato Orage μπορεί να θεωρηθεί μοντέλο παραγωγής. Ο κινητήρας αυτός λοιπόν έχει χωρητικότητα 8,1 lt, η προέλευσή του είναι άγνωστη ενώ η απόδοσή του ξεπερνά τα 900 PS και τα 1.044 Nm. Οι επιδόσεις είναι λογικά εντυπωσιακές, μιας και το 0-100 km/h είναι υπόθεση μόλις 2,7 sec και η τελική φτάνει τα 370 km/h.

Το πλαίσιο είναι από αλουμίνιο, ο άξονας της μετάδοσης από ανθρακονήματα, τα φρένα επίσης από ανθακόνημα αλλά και κεραμικά υλικά, ενώ οι συνδέσεις των ηλεκτρονικών συστημάτων είναι από χρυσό 24 καρατίων καθώς ο χρυσός ως ευγενές μέταλλο έχει υψηλή ηλεκτρική αγωγιμότητα αλλά και αντοχή στη διάβρωση.