To Skoda Vision X είναι ένα υβριδικό που καταναλώνει και CNG


Mε την κατηγορία των SUV να κινείται και να αναπτύσσεται με ξέφρενους ρυθμούς η Skoda παρουσιάζει μια σχεδιαστική παραλλαγή και ταυτόχρονα μία υβριδική διάταξη που χρησιμοποιεί ως βασικό στοιχείο έναν κινητήρα CNG.

  • 5/3/2018

Το συγκεκριμένο concept car μήκους 4,35 m θα παρουσιαστεί εκεί που χτυπά η καρδιά της αυτοκίνησης αυτές τις μέρες, δηλαδή στο σαλόνι της Γενεύης. Από πλευράς διαστάσεων και αισθητικής το Vision X προετοιμάζει το έδαφος για ένα κόμπακτ crossover που θα λανσαριστεί του χρόνου και που θα βασίζεται στην πλατφόρμα MQB των Seat Arona, VW T-Roc κ.α.

Το νέο και μικρότερο SUV θα είναι το τρίτο στην γκάμα της Skoda πλαισιώνοντας τα Karoq και Kodiaq. Η γκάμα των κινητήρων θα προέρχεται από το Karoq και πιθανότατα θα περιλαμβάνει στην βάση της τον 1.000 TSI και ίσως και diesel έκδοση. Στα σκαριά όμως υπάρχει και μία υβριδική ώστε να μειωθεί ο μέσος όρος εκπομπής CO2 της τσέχικης μάρκας.

Προς το παρόν  το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο Vision X και στο υβριδικό του σύστημα που περιλαμβάνει έναν τετρακύλινδρο 1.500άρη τεχνολογίας G-TEC με 130 PS που λειτουργεί με φυσικό αέριο ως βασικό καύσιμο και συνδυάζεται με νέας γενιάς start/stop (τεχνολογίας BSG με ιμάντα). Στο πίσω μέρος βρίσκονται οι δεξαμενές CNG και βενζίνης.

Επίσης υπάρχει και ένας ηλεκτροκινητήρας 30 PS που αντλεί ενέργεια από μπαταρία 48V της 1,5 kWh συνθέτοντας μία αυτόματα ελεγχόμενη τετρακίνηση «by wire». Σύμφωνα με την Skoda πρόκειται για μία ιδανική διάταξη για κόμπακτ μοντέλα. Σχετικά με τις επιδόσεις το 0-100 πετυχαίνεται σε 9,3 sec με τελική στα 200 km/h και εκπομπή στα 89 g CO2/km όταν η αυτονομία φτάνει τα 640 km.