Το Tarok Concept δίνει μια πλήρη εικόνα του νέου pickup της VW


Μπορεί να μην είναι πολύ μικρότερο από το Amarok αλλά το Tarok έχει πιο lifestyle χαρακτήρα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 7/11/2018

Αποκάλυψη στη Βραζιλία και στην έκθεση του Sao Paolo για το πρωτότυπο Tarok. Το οποίο δεν δείχνει να απέχει καθόλου από την κανονική παραγωγή, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει το 2020. Καταρχήν στη Βραζιλία, με άλλες αγορές να ακολουθούν στη συνέχεια, καθώς όπως γράφει η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας «το αβαν γκαρντ pickup έχει τη δυναμική να τονώσει τη γκάμα της VW και σε άλλες παγκόσμιες αγορές».

Το μέγεθός του πάντως δεν είναι πολύ μικρότερο από αυτό του Amarok, μιας και το μήκος του προσεγγίζει τα 5,0 μέτρα, ενώ σε σχέση με αυτό έχει έναν πιο lifestyle χαρακτήρα. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν έχει και επαγγελματική πλευρά μιας και το ωφέλιμο φορτίο του φτάνει σχεδόν το ένα τόνο.

Χαρακτηριστικό είναι πως η καμπίνα και η καρότσα αποτελούν ένα ενιαίο σύνολο. Μάλιστα ο χώρος φόρτωσης μπορεί να επεκταθεί προς το εσωτερικό με την αναδίπλωση του πίσω καθίσματος, διαδικασία που το μετατρέπει σε διθέσιο.

Σχεδιαστικό high light το σύνολο των πίσω κολωνών και της οροφής που είναι εμπνευσμένο από μοντέλα targa, ενώ χαρακτηριστική είναι η φωτεινή μπάρα που ενώνει τα πίσω φώτα και τονίζει το πλάτος του αμαξώματος. Το εσωτερικό, στο πρωτότυπο τουλάχιστον, είναι πλήρως ψηφιακό, ενώ ο κινητήρας είναι για την περίσταση ένας 1.4 TSI με 150 PS. Για το μοντέλο παραγωγής θα υπάρχει και ένας 2.0 TDI.