Το Toyota GT86 σε Cabrio και Sedan παραλλαγές


Αναμένεται να βγουν στην παραγωγή στο τέλος του 2014, και το 2015 αντίστοιχα.

  • 5/5/2014

Η Toyota φέρεται να έχει αποφασίσει να βγάλει στην παραγωγή μια ανοικτή cabriolet έκδοση καθώς και μια sedan τετράθυρη του προσφάτως αναβαθμισμένου σπορ-κουπέ GT86, ενώ δεν αποκλείεται το δεύτερο να το διαθέσει και με την επιλογή του υβριδικού της συστήματος.

Η ιαπωνική εταιρεία είχε παρουσιάσει ως πρωτότυπο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2013 το ανοικτό GT86. Διέθετε μαλακή οροφή και η Toyota το παρουσίασε για να συλλέξει τις αντιδράσεις της αγοράς, αναφέροντας τότε ότι ήταν πάντοτε στο πλάνο του GT86 να διατεθεί και σε Cabriolet εκδοχή.

Το πρωτότυπο εκείνο ήταν εφοδιασμένο με τον δίλιτρο boxer ατμοσφαιρικό κινητήρα 200 ίππων και με 6άρι μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων. Τότε, εκπρόσωποι της Toyota είχαν διευκρινίσει πως αν το ανοικτό GT86 γνώριζε το φως της παραγωγής, θα το διέθεταν και με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ θα έκαναν ό,τι ήταν εφικτό για να διατηρήσουν το βάρος στα χαμηλά επίπεδα της coupe έκδοσης.

Τώρα, πληροφορίες από την Ιαπωνία αναφέρουν ότι το ανοικτό GT86 προγραμματίζεται να βγει στην παραγωγή προς το Φθινόπωρο ή το τέλος του 2014, καθώς και ότι τη νέα χρονιά θα εμφανιστεί και η τετράθυρη sedan παραλλαγή του GT86.

Μάλιστα, το GT86 sedan θα διατίθεται και με την επιλογή του υβριδικού συστήματος της Toyota, θα είναι τετρακίνητο και θα έχει μεγαλύτερο μήκος κατά 510 χιλ. (στα 4,750 μέτρα) και μεγαλύτερο ύψος κατά 10 εκατοστά (στα 1,400 μ.) σε σχέση με το Coupe.

Επίσης, λέγεται ότι στο GT86 sedan θα τοποθετηθεί και μια αναβαθμισμένη εκδοχή του boxer υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα άμεσου ψεκασμού (Direct Injection Turbo, DIT), ισχύος 295 ίππων, σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Όλα τα παραπάνω, πάντως, απομένει να επιβεβαιωθούν επισήμως από την Toyota.