To Volvo V60 Plug-in Hybrid σε έκδοση R-Design


Σπορ γονίδια για την diesel υβριδική έκδοση του σουηδικού station wagon.

  • 30/4/2014

Μετά από οκτώ χιλιάδες πωλήσεις το 2013, η plug-in υβριδική έκδοση του Volvo V60 αποκτά τώρα και μια πιο δυναμική έκδοση R-Design συνδυάζοντας έτσι «κορυφαία για την κατηγορία απόδοση με εξαιρετική οικονομία», σύμφωνα με τη σουηδική εταιρεία.

Τα ιδιαίτερα -σπορ- χαρακτηριστικά της έκδοσης R-Design αφορούν, εξωτερικά, στο σχεδιασμό του εμπρός προφυλακτήρα, στη γρίλια, στο διαχύτη και στις εξειδικευμένες ζάντες Ixion 18 ιντσών.

Στο εσωτερικό έχουν προστεθεί σπορ καθίσματα με τις ειδικές επενδύσεις των εκδόσεων R-Design, όπως και τα αντίστοιχα πεντάλ αλουμινίου, πατάκια και όργανα, ενώ την ίδια στιγμή διατηρούνται όλες οι πληροφορίες που σχετίζονται με τη λειτουργία του υβριδικού συστήματος.

Το Volvo V60 Plug-in Hybrid, το πρώτο diesel plug-in υβριδικό, αποτελείται από έναν πεντακύλινδρο turbodiesel 2.4 λίτρων (ισχύος 215 ίππων και ροπής 440 Nm) που μεταδίδει την κίνηση στους εμπρός τροχούς, ενώ τους πίσω τροχούς κινεί ένας ηλεκτροκινητήρας 70 ίππων και ροπής 200 Nm.

Η μπαταρία ιόντων-λιθίου 11,2 kW είναι τοποθετημένη κάτω από το δάπεδο του χώρου αποσκευών. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μεταξύ τριών ρυθμίσεων της οδήγησης: Pure, Hybrid και Power. Στην ενδιάμεση υβριδική ρύθμιση η εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα δεν ξεπερνά τα 48 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο, ενώ σε ρύθμιση πλήρως ηλεκτρικής κίνησης η αυτονομία φτάνει τα 31 χιλιόμετρα.

Το τετρακίνητο Volvo V60 D6 AWD R-Design Lux Nav είναι ήδη διαθέσιμο στην ευρωπαϊκή αγορά, και στη Βρετανία η τιμή του είναι 62.854 Ευρώ.