Toyota Corolla 2016: Φρεσκάρισμα


Με αισθητικές αλλαγές που την καθιστούν πιο δυναμική συνεχίζει η Corolla το 2016 την 50ετή πλέον πορεία της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΡΤΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
  • 13/4/2016

Με περισσότερα από 30 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως αποτελεί το «best-seller» και για το 2016 που συμπληρώνει μία πεντηκονταετία λαμπρής πορείας στον πάνθεον της αυτοκίνησης, η ιαπωνική φίρμα αποφάσισε να προχωρήσει σε αισθητικές αλλαγές για το μικρομεσαίο της sedan. Αλλαγές υπέστη τόσο η Toyota Corolla Που κυκλοφορεί στην αμερικάνικη αγορά όσο και αυτή στην Ευρώπη.

Την κυριότερη αλλαγή την εντοπίζουμε στο νέο «πρόσωπο» της Corolla. Σε αυτό πρωταγωνιστούν η ανασχεδιασμένη και πιο εκλεπτυσμένη νέα μάσκα, ενώ αισθητικές αλλαγές υπέστησαν και τα φωτιστικά σώματα εμπρός με νέα φώτα ημέρας. Νέος είναι και ο εμπρός προφυλακτήρας ο οποίος διαθέτει μεγαλύτερη εισαγωγή. Οι αλλαγές στο προφίλ συμπεριλαμβάνουν νέους χρωματισμούς για τις χειρολαβές και νέες ζάντες αλουμινίου σε 16 και 17 ίντσες.

Ο ανασχεδιασμός των πίσω φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED ολοκληρώνει την «μετάλλαξη» της Toyota Corolla του 2016, ενώ η προσθήκη μίας μπάρας χρωμίου που νοητικά συνεχίζει εντός των φωτιστικών σε αυτό το σημείο, σύμφωνα με την Toyota τονίζει ακόμα περισσότερο το πλάτος του αυτοκινήτου. Ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 9 χρωματισμούς για το αμάξωμα, συμπεριλαμβανομένων τριών νέων («Earth Bronze», «Tokyo Red» και «Platinum Bronze»).

Στο βασικό εξοπλισμό όλων των «ευρωπαϊκών» Toyota Corolla συγκαταλέγεται και το νέο προηγμένο σύστημα ασφαλείας Toyota Safety Sense που βοηθάει να αποφευχθούν ή να μειωθούν οι συνέπειες συγκρούσεων. Στα συστήματα ασφαλείας περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων και τα «Road Sign Assist», «Lane Departure Alert» και «Pre-Collision System».

Οι πωλήσεις της ανανεωμένης Toyota Corolla θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι του 2016. Αξίζει να σημειωθεί ότι το παγκόσμιο «best-seller» διατίθεται από την Toyota σε περισσότερες από 150 χώρες, ενώ οι πωλήσεις του αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 20% των ετήσιων πωλήσεων της ιαπωνικής εταιρίας.